Norsk alpintrener falt fra balkong

Bødvar Bjerke, den norske treneren for det svenske damlelandslaget i alpint og Pernilla Wibergs kjæreste, er skadd etter et åtte meters høyt fall på en fest.

Pernilla Wiberg sier til Aftonbladet at kjæresten ikke kommer til å få noen varige mèn etter ulykken.

- Han har det bra etter omstendighetene, sier Wiberg til Aftonbladet, om Bødvars tilstand.

Ulykken inntraff under en feiring av Valborgsmesse natt til 1. mai. Bjerke var på et hotell i Storlien sammen med en gruppe alpinister.

Ulykken inntraff noe før halv tolv om kvelden, melder den svenske avisen Länstidningen. Bjerke skal ha falt ned fra en balkong og landet på steingrunn.

Det skal ifølge Länstidningen ikke være klart hvorfor Bjerke falt ned fra balkongen, som ligger åtte til ti meter over bakken.

Vaktsjefen på hotellet fikk beskjed om ulykken da en gjest ringte resepsjonen og fortalte at en mann hadde falt ned fra en balkong.

- Jeg så at han var sterkt skadd og jeg ville ikke flytte ham før hjelpepersonellet kom, sier vaktsjef Niklaz Andersson til Länstidningen.

Da ambulansepersonellet ankom flyttet de Bjerke inn på hotellet. Han ble senere hentet med luftambulanse og fraktet til sykehuset i Østersund.

Bjerke var ved bevissthet men hadde ifølge øyenvitner store smerter og synlige hodeskader da han ble hentet av luftambulansen.

FALT FRA BALKONG: Bødvar Bjerke, her sammen med kjæresten Pernilla Wiberg, skadet seg natt til 1. mai etter et fall fra en hotellbalkong. <br>Foto: SCANPIX<P>