<strong>ANDREPLASS:</strong> De norske hopperne hoppet seg til en andreplass i dagens lagkonkurranse i Lahti. Tom Hilde (høyre) var ikke med på laget i dag. Dette bildet er fra VM i Val di Fiemme. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
ANDREPLASS: De norske hopperne hoppet seg til en andreplass i dagens lagkonkurranse i Lahti. Tom Hilde (høyre) var ikke med på laget i dag. Dette bildet er fra VM i Val di Fiemme. Foto: AP Photo/Matthias Schrader Vis mer

Norsk andreplass i laghopp

Overlegen tysk seier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En uke etter at de «mistet» sølvet i VM i Val di Fiemme, sikret Norge seg annenplassen i lagkonkurransen under verdenscupen i Lahti.

- Vi viste at vi hører til på «pallen» og på annenplassen som vi mistet i forrige uke, sa Bardal til NTB.

For lagkameratene Anders Jacobsen og Andreas Stjernen smakte det også godt med en topplassering.

- Man har alltid lyst på revansj. Det føltes urettferdig i VM selv om resultatlisten var riktig. Skuffelsen var stor, fortalte Jacobsen om da Norge ble flyttet ned til fjerdeplassen i VM.

- Dette var godt. Det feier unna all usikkerhet vi måtte ha hatt, mente Stjernen.

Tyskland tok en suveren seier med 1079,5 poeng lørdag.
Norge var drøyt 40 poeng bak og knep annenplassen 2,6 poeng foran Polen.

- Det var ikke langt mellom Østerrike (4.-plass), Polen og Norge, men Tyskland var i særklasse. Jeg visste ikke hvor jevnt det var da jeg skulle hoppe. Jeg har ikke sjanse til å få med meg poengsummen, men jeg hadde en liten følelse av at det kunne være jevnt, sa ankermann Bardal.

Sterkt lag I VM var Tom Hilde fjerdemann på laget, men lørdag var han byttet ut med Rune Velta.— Vi er et godt lag og har mange som kan prestere på et ganske høyt nivå. Det er en styrke for laget. Det er alltid de som er i god form som er på laget, sa Velta.

I løpet av sesongen har seks norske hoppere besøkt seierspallen i verdenscupen.— Det er ganske spesielt, og det er ikke mange land som kan matche det, sa Jacobsen til NTB.

Slitne Resultatene på trening fredag og i prøveomgangen var ikke særlig gode, men i rennet skjerpet nordmennene seg.

- Det var en god prestasjon, og jeg er veldig fornøyd med hvordan de gjorde det i rennet. Prøveomgangen var ikke lovende, men man må aldri gi opp, sa landslagstrener Alexander Stöckl.

For flere av de norske hopperne har det vært vanskelig å finne tilbake godfølelsen foran en ny verdenscuphelg. De har følt seg slitne etter VM, men lørdagen var en opptur.

- Jeg har vært sliten i hodet. Det har skjedd mye denne sesongen, sa Jacobsen, som leverte et solid førstehopp på 125 meter.

Anders Bardal føler han er tilbake på rett spor etter to gode hopp lørdag (128 og 124,5 meter).

- Det er godt å ta med seg sånne opplevelser, og jeg trenger slike hopp for å komme i gang. Nå føler jeg at jeg er i nærheten, sa Steinkjer-hopperen.

 (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer