Norsk andreplass på 100m i Zurich

Men Jaysuma Saidy Ndure er ikke fornøyd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jaysuma Saidy Ndure dro til med et toppløp på 100-meteren og stormet inn til annenplass på 10,20 sekunder i Weltklasse-stevnet i Zürich fredag.

Årets norske kongepokalvinner fikk en veldig dårlig start og kom på etterskudd, men fikk opp farten etter 50 meter og avsluttet best av alle.

Europamesteren fra Göteborg i fjor, Francis Obikwelu, gikk til topps med 10,17, mens Ndure kastet seg foran to andre løpere og fikk annenplassen.

- Jeg er ikke fornøyd, for starten min var under enhver kritikk. Jeg kom på etterskudd og stresset mye i begynnelsen, men de siste 50 meterne var bra, sa Ndure til NRK etter løpet.

Han debuterte i en A-finale i et Golden League-stevne, men mente han burde løp ned mot ti blank på den gode banen i Sveits.

- Jeg følte meg veldig fin, men starten ødela alt for meg. Det burde absolutt vært mulig å ha løp under den norske rekorden min her, mente Ndure.

Han satte norsk rekord tidligere i sommer med 10,07 sekunder, men har også kommet i fokus for å ha avgitt en positiv dopingprøve med spor etter cannabis. Ndure hevder at han var utsatt for passiv hasjrøyking og at det er årsaken til den positive prøven. Det internasjonale friidrettsforbundet valgte å gi ham en advarsel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer