Norsk andreplass på 100m i Zurich

Men Jaysuma Saidy Ndure er ikke fornøyd.

Jaysuma Saidy Ndure dro til med et toppløp på 100-meteren og stormet inn til annenplass på 10,20 sekunder i Weltklasse-stevnet i Zürich fredag.

Årets norske kongepokalvinner fikk en veldig dårlig start og kom på etterskudd, men fikk opp farten etter 50 meter og avsluttet best av alle.

Europamesteren fra Göteborg i fjor, Francis Obikwelu, gikk til topps med 10,17, mens Ndure kastet seg foran to andre løpere og fikk annenplassen.

- Jeg er ikke fornøyd, for starten min var under enhver kritikk. Jeg kom på etterskudd og stresset mye i begynnelsen, men de siste 50 meterne var bra, sa Ndure til NRK etter løpet.

Han debuterte i en A-finale i et Golden League-stevne, men mente han burde løp ned mot ti blank på den gode banen i Sveits.

- Jeg følte meg veldig fin, men starten ødela alt for meg. Det burde absolutt vært mulig å ha løp under den norske rekorden min her, mente Ndure.

Han satte norsk rekord tidligere i sommer med 10,07 sekunder, men har også kommet i fokus for å ha avgitt en positiv dopingprøve med spor etter cannabis. Ndure hevder at han var utsatt for passiv hasjrøyking og at det er årsaken til den positive prøven. Det internasjonale friidrettsforbundet valgte å gi ham en advarsel.

- Teknikken min var ikke bra. Jeg stresset for mye etter den svake starten, så nå ser jeg fram til et nytt løp i Rieti til helgen, sa Jaysuma Saidy Ndure.

IMPONERTE:Jaysuma Saidy Ndure imponerte på 100m i Zürich, men selv med andreplass, var nordmannen ikke fornøyd. Han mente en bedre start kunne sikret ham seier. Foto: SCANPIX
IMPONERTE:Jaysuma Saidy Ndure imponerte på 100m i Zürich, men selv med andreplass, var nordmannen ikke fornøyd. Han mente en bedre start kunne sikret ham seier. Foto: SCANPIX Vis mer

(NTB)