DOPINGSAK: En norsk basketball-spiller er tatt for doping for andre gang. Foto:  Ronald Martinez/Getty Images/AFP
DOPINGSAK: En norsk basketball-spiller er tatt for doping for andre gang. Foto: Ronald Martinez/Getty Images/AFPVis mer

Norsk basketspiller dopingtatt for andre gang

- Jeg spilte for moro og var ikke profesjonell.

Dag Christensen (31) var kaptein for BLNO-laget Tromsø Storm i en årrekke. Nå har basketspilleren testet positivt for cannabis for annen gang.

Antidoping Norge avslørte mandag at de har sendt en anmodning om påtale mot en basketspiller det norske seriesystemet for brudd på dopingbestemmelsene.

Norskamerikanske Christensen har denne sesongen spilt i 1. divisjon for Varden. 31-åringen skulle etter planen avslutte sesongen for Bærum Basket i eliteserien, men dette ble lagt på is like før jul, skriver iTromsø.

Dag Christensen avla en positiv dopingtest i desember i fjor. Han har ikke problemer med å innrømme at han har brutt dopingreglene på nytt.

- Jeg skjønner at det for profesjonelle utøvere er lover og regler. Men jeg spilte for moro og var ikke profesjonell på det tidspunktet. Jeg skjønte ikke at det skulle være et problem i 1. divisjon, sier Christensen til iTromsø, før han tilføyer:

- Testen stemmer. Jeg kan ikke lyve og påstå at det ikke var noe cannabis. Saken maler selvfølgelig et negativt bilde av meg som utøver, men det har ingenting å gjøre med meg som person. Det er derfor jeg nå velger å gå ut med det. Det skjedde, og det må jeg stå for.

Christensen ble tatt for bruk av cannabis også i 2007. Den gangen ble han suspendert fra deltakelse i BLNO-sluttspillet samme år. Nå venter trolig en langt strengere straff. Antidoping Norge har anmodet om at spilleren bør utestenges i ett år og fire måneder.

(NTB)