«Norsk båt» disket fra tredjeplass

Kortvarig lykke i jorda rundt-seilasen.

(Dagbladet.no): Ericsson 4 vant første etappe i Volvo Ocean Race da de kom først til mål i Cape Town tidlig i dag morges.  Men når vinnerlaget på den internasjonale båten kan juble med champagne, kastes bronsevinnerne ut av pallen.

Ericsson Racing Teams nordiske båt, Ericsson 3, med Aksel Magdahl og Eivind Melleby om bord, har overbevist ute på sjøen, men det hjelper sørgelig lite.

Skuffelsen

Fordi båtkonstruktørene ikke har gjort sin jobb riktig, får ikke nordmennene beholde bronseplassen.

Konstruktørene prøvde å å finne et smutthull i regelverket og laget en kjøl med hulrom. Dét likte ikke juryen som ville nekte dem startlisens.

De modererte seg imidlertid og sendte Ericsson 3 av gårde fra Alicante, med klar beskjed i bagasjen: Vi flytter dere to plasser ned på resultatlista hver eneste gang dere starter en etappe med den ulovlige kjølen.

For førstereiseguttene Aksel Magdahl og Eivind Melleby har første etappen på den ni måneder lange regattaen vært en sportslig opptur. I konkurranse med verdens beste seilere har det nordiske laget vist muskler.

Ny kjøl på vei

«Norsk båt» disket fra tredjeplass

I Italia jobber kjølbyggerne på spreng med å lage ny kjøl som nå skal flys til Cape Town og monteres på bronsebåten så snart det er mulig.

Dermed er det håp om at nordmennenes Ericsson 3 starter med lovlig båt på neste etappe til India.

- Det er virkelig fantastisk å vær her. Det var en flott tur med mye fart hit. Og jeg er veldig glad for det vi har fått oppleve. Jeg tror vi har hatt Puma i sikte minst 70 prosent av racet, og jeg er veldig glad for at vi kom først over mållinja til slutt. Det føler stort å vinne, sier skipper på Ericsson 4, Torben Grael.

Puma Sailing Team er ventet i mål senere i dag, mens Ericsson 3 trolig kommer inn som tredje båt i morgen tidlig. Irske Green Dragon ligger an til å bli nummer fire. 

«NORSK BÅT»: Ericsson 3 har nordmennene Aksel Magdahl og Eivind Melleby blant mannskapet. Foto: Gustav Morin/Ericsson Racing Team/Volvo Ocean Race
«NORSK BÅT»: Ericsson 3 har nordmennene Aksel Magdahl og Eivind Melleby blant mannskapet. Foto: Gustav Morin/Ericsson Racing Team/Volvo Ocean Race Vis mer
NEDTUR: Navigatør Aksel Magdahl måtte finne seg i å se tredjeplassen glippe.