KREVER EIERSKIFTE: Old Trafford farges i gult og grønt på hver kampdag, i protest mot Glazer-familiens eierskap i Manchester United. Foto: DARREN STAPLES/REUTERS
KREVER EIERSKIFTE: Old Trafford farges i gult og grønt på hver kampdag, i protest mot Glazer-familiens eierskap i Manchester United. Foto: DARREN STAPLES/REUTERSVis mer

Norsk bedrift på lista til United-aksjonister

Ber VIP-tilskuere bryte samarbeidet.

|||(Dagbladet): Supportermisnøyen i den røde delen i Manchester er stor og i visse miljøer er trolig Malcolm Glazer like lite populær som Liverpool-spilleren Steven Gerrard er i United-land.

Dagbladet skrev i går om ei aksjonsgruppe som nå har lagt ut ei liste på internett, over alle selskapene som har VIP-bokser på Old Trafford. Målet til United Supporters for Change (USC) er å presse bedriftene til å bryte samarbeidet med klubben - helt til nye eiere er på plass.

denne lista er det én norsk bedrift: Turoperatøren Event Travel.

Har 20 plasserDaglig leder i Event Travel, Herleiv Veland, forteller at de ikke har en egen boks på Old Trafford, men at de har 20 billetter med eksklusive muligheter.

- Jeg tror nok aksjonsgruppa er litt seint ute, for de som har slike billetter og bokser har nok betalt for neste sesong for lengst. Vi har i hvert fall det, sier Veland til Dagbladet.

DEMONSTRASJO: Manchester United-fansen viste sin misnøye under en demonstrasjon utenfor Old Trafford tidligere i år. Foto: ANDREW YATES/AFP
DEMONSTRASJO: Manchester United-fansen viste sin misnøye under en demonstrasjon utenfor Old Trafford tidligere i år. Foto: ANDREW YATES/AFP Vis mer

De tilbyr norske kunder reiser med både vanlige billetter og disse VIP-billettene. Sistnevnte er dyrere, men da får tilskuerne tilgang til restaurant og bar i tilknytning til tribunen, og plasser med god oversikt over det som skjer ute på banen.

På Old Trafford har de hatt slike billetter siden midten av 90-tallet og de har også tilsvarende på Anfield.

- Mange mener nok at disse billettene blir litt for dyre, men det kommer litt an på hva du er ute etter. Noen vil stå blant syngende fans, andre vil ha mer komfortable fasiliteter, sier Veland.

Event Travel arrangerer ikke bare turer for privatpersoner, selskapet er også offisiell leverandør at reiseopplegg for fotball-, håndball- og friidrettsforbundet.

- Er ikke-voldeligeUSC beskriver seg selv som ei gruppe som er villig til å «utfordre lovens grenser» for å ramme - og til slutt få fjernet - Glazer fra Manchester United.

UTSKJELT: Manchester United-eier Malcolm Glazer. Foto: LISA NIPP/REUTERS
UTSKJELT: Manchester United-eier Malcolm Glazer. Foto: LISA NIPP/REUTERS Vis mer

USC hevder den er ikke-voldelig, men den blir nå koblet til gjentatt vandalisering av AIGs (Uniteds draktsponsor) Manchester-kontor. Aksjonister skal også ha stormet en Nike-butikk i byens sentrum. På lista som ble lagt ut på nettet, var 800 individuelle bokseiere strøket - og bare selskaper ble offentliggjort.

VIP-inntektene står for rundt halvparten av det klubben drar inn i løpet av en kampdag, og USC ønsker at bedriftene som benytter disse skal holde seg unna og ikke fornye avtalene - fram til de amerikanske klubbeierne går med på å selge Manchester United.

De røde ridderne - Red Knights - forbereder et bud på klubb, og jobber nå med å skaffe til veie nok støttespillere og penger.

- Vi offentliggjør denne lista for å oppfordre disse selskapene til å innse den unike muligheten og ansvaret de har i denne viktige delen av MUFCs historie. USC oppfordrer derfor selskapene på denne lista til å vente med å fornye avtalene på Old Trafford til Red Knights har kommet med sitt tilbud og Glazer har startet forhandlinger med dem, skriver USC i en pressemelding.