Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk BMX-syklist måtte operere inn fem metallplater i ansiktet etter dette skrekkfallet

- Hadde gått langt verre uten hjelm. OBS! Sterke bilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Det var mandag denne uka at Andreas Hynne (19) fra Verdal skulle prøve seg på det siste i rekken av triks. Med sin faste følgesvenn, BMX-sykkelen, tok han sats. Målet var å hoppe fra veikanten, over en gressbakke og lande på en parkeringsplass noen meter lenger ned.

Problemet var murkanten som omslutter parkeringsplassen.

- Alvorlig skadet Hynnes hopp ble noen få centimeter for kort, slik at bakhjulet landet oppå muren, mens framhjulet smalt ned i asfalten. Hynne stupte over styret, hvorpå hodet og overkroppen traff bakken med stor kraft. Syklisten besvimte umiddelbart, og skled livløs bortover parkeringsplassen. Alt ble fanget på video av kameraten som fulgte opptrinnet med sitt mobilkamera.

Det ble en svært dramatisk, og lite hyggelig, sykkelvideo.

- Etter forholdene går det bra med Andreas, men han ble alvorlig skadet, forteller pappa Erik Hynne til Trønder-Avisa, som først omtalte saken onsdag kveld.

- Legen har fortalt at vi kan takke hjelmen for at det går såpass bra med Andreas, la han til etter å ha besøkt sønnen på St. Olavs hospital.

- Jeg har litt smerter Da Dagbladet ringte Erik Hynne torsdag, var han på vei hjem fra Trondheim - med sin nyutskrevne sønn i passasjersetet.

- Jeg har litt smerter, ja. Men det hadde gått langt verre om jeg ikke hadde brukt hjelm - det sier legene også, sier Andreas Hynne til Dagbladet.

- Hva husker du fra det som skjedde?

- Ikke mye. Ikke hoppet, ikke fallet - ingenting. Det første jeg husker er fra da jeg våknet på sykehuset.

Fem titanplater Etter tre dager på regionsykehuset i Trondheim er Hynne nå klar for en hvileperiode hjemme i Nord-Trøndelag. I ansiktet har han fem titanplater, for ulykken resulterte i en serie kompliserte brudd i både kjeve-, nese- og brystbein.

- Platene er satt inn ved nesen, kinnbeina og litt sånn, sier han.

- Har du sett klippet av fallet?

- Ja, det var jeg selv som la det ut på nettet. Det var ikke så vondt for meg å se det, for jeg har sett klipp av mine egne fall før, men jeg skjønner at det kan være ekkelt for andre, sier 19-åringen videre.

- Familien måtte manne seg opp litt før de så det, tror jeg. De liker det nok ikke, men de vet hva jeg driver med. Selv om de kanskje skulle ønske noen ganger at jeg var litt roligere, sier Hynne, som har drevet med BMX-sykling i mange år.

Vil sykle igjen Han har tidligere deltatt i konkurranser, forteller han, men trives nå best med friheten han får når han øver inn egne triks, lager og deler videoer og sysler med sporten på sine egne premisser.

Og det har han tenkt å fortsette med, til tross for skrekkfallet.

- Nå er jeg sykmeldt ut august. Det tar kanskje noe mer tid enn det før jeg kan slippe meg helt løs, men jeg skal tilbake på sykkelen, ja.