Norsk bom i sprint

Langrennsgutta opplevde en ny tung dag på skistadion i Oberstdorf.

I lagsprint endte Håvard Bjerkeli og Tor Arne Hetland på 8. plass, slått med 25 sekunder av det tyske vinnerlaget.

- Dette var ingen sprintløype. Sprint skal handle om fart. Her var det langdistanseløperne som dominerte, sa Bjerkeli, som slet ekstra tungt i bakkene rundt neste års VM-arena.

Sprintløypa for menn er 1200 meter lang i Oberstdorf. Den har to harde motbakker før løperne suser ned til et kort oppløp inne på stadion.

Irritert trener

Makkeren var ikke like misfornøyd med løypa. Hetland var nok også i bedre form enn Bjerkeli.

- Løypa var grei, den. Vi må vel trene enda hardere for å mestre disse bakkene. Vi får alle gå i oss selv for å finne ut av det, sa Hetland.

Også sprinttrener Ulf Morten Aune var irritert over forholdene for sprinterne.

- To harde motbakker er ikke bra for sprinterne, men dette er ikke noen bortforklaring. Vi stilte vel med to halve lag i dag og var for dårlige, sa Aune.

Ny løype?

Mens Bjerkeli hadde størst problemer på førstelaget, var det John Kristian Dahl som slet mest på det andre norske laget. Der gikk Tore Ruud Hofstad meget godt, men laget gikk så vidt glipp av finaleplass og ble nummer 12.

Ifølge Aune vil Norge forsøke å få en annen løype i VM neste år.

- Jeg tror muligheten for det er til stede. Alle nasjoner skal gi sine kommentarer etter helgens renn i Oberstdorf, sa Aune, som la til at det kan gå mot en pussig klassisk sprint neste år hvis det blir samme løype.

- I de harde motene kan det fort bli fiskebein. Det er ikke akkurat sprint, sa han.

(NTB)

SKUFFET: Tor Arne Hetland fikk det ikke til å stemme i sprinten i Oberstdorf i dag.