Norsk bombe i skiskyttersprint

20 år gamle Emil Hegle Svendsen gikk inn til en sensasjonell femteplass på sprinten under skiskytternes verdenscup i slovakiske Osrblie i dag.

I de beste nordmennenes fravær forsvarte unggutten de norske fargene på en glimrende måte i rennet, som ble fullstendig dominert av de tyske løperne. De tok en firedobbelt seier, men Svendsen ble best av de øvrige løperne.

Svendsen skjøt feilfritt på både liggende og stående. Etter den første skytingen lå han på 20. plass, men så fikk han opp farten skikkelig. Han avanserte kraftig, og ut fra andre skyting lå 20-åringen helt oppe på tredjeplass.

På sisterunden røynet det naturlig nok på for sensasjonsmannen, men han ble bare passert av de sterke tyskerne Michael Greis og Sven Fischer, og kunne innkassere sin beste plassering som senior etter å ha blitt juniorverdensmester tre ganger i løpet av de to siste sesongene.

Hegle Svendsen var 23,5 sekunder bak vinneren Alexander Wolf, som tok seieren foran sine landsmenn Michael Rösch, Sven Fischer og Michael Greis. På plassen bak det unge norske stjerneskuddet fulgte svensken Carl Johan Bergman, som pådro seg en strafferunde og sluttet 3,5 sekunder bak nordmannen.

Egil Gjelland endte på 15. plass med feilfri skyting, Magne Thorleiv Rønning som nummer 36 (en bom), Anstein Mykland 56 (to), Hans Martin Gjedrem 57 (to) og Håkon Andersen 59 (tre).

(ANB)