Norsk bookmaker i trøbbel

Norske nettspillere får ikke pengene sine, og i dag har det norske bookmakerselskapet Oddsalive stoppet alle spill.

Lenge har det versert rykter om vanskelig økonomi for Oddsalive.com i det norske spillmiljøet. Fra og med i dag tidlig leverer ikke det maltaregistrerte selskapet odds på dagens kampprogrammet.

Dagbladet.no kjenner til flere nettspillere som har bedt om å få utbetalt saldoen på spillkontoen sin. Pengene er ikke kommet. Flere har ventet i opptil to måneder.

På en henvendelse via e-post innrømmer suppportansvarlig Geir Skår at gevinstene ikke er blitt utbetalt.

- Oddsalive er i ferd med å få nye eiere. Derfor venter vi med å betale penger til dette er avklart, sier Skår.

LSK-stopper og investor

Oddsalive ble stiftet for omlag to år siden. LSK-stopper Torgeir Bjarmann og tidligere Dine Penger-redaktør Christian Vennerød er blant de opprinnelige eierne. Siden har selskapet foretatt flere emisjoner.

På forskjellige debattsider på nettet spekulereres det i om Oddsalive har gått overende, og at spillernes penger er tapt. Daglig leder Rolf Skår svarer ikke på Dagbladet.nos gjentatte henvendelser om situasjonen i bookmakerselskapet.

- Det ville vært som en gave til Norsk Tipping dersom Oddsalive gikk konkurs, sier Jon Sagbakken, oddsekspert i Dagbladet.no.

Norsk klage til til Malta

Lotteritilsynet i Norge opplyser at det kan være dem som har sørget for at Oddsalive ikke lenger tilbyr odds. 13. mars sendte de en klage til det maltesiske lotteritilsynet, med bakgrunn i ulovlig markedsføring av nettspill i Norge.

- Vi ba dem ta affære i forhold til de norske selskapene registrert på Malta, og gjorde dem oppmerksomme på at lisensen var i strid med norsk lovgivning. Per definisjon er det ikke lov å tilby odds til det norske markedet, sier Atle Hamar, direktør i Lotteritilsynet til Dagbladet.no.

Lotteritilsynet ba også om en gjennomgang av lisensene til Unibet.com og Expekt.com.

Disse selskapene leverer fortsatt odds på sine kamper, og begge kontaktet Dagbladet.no i dag og presiserte at forholdet til til myndighetene på Malta er meget bra.

Har du opplevd problemer med pengespill på nettet? Send en e-post!

(Dagbladet.no)

UTEN ODDS: Det norskeide bookmakerselskapet Oddsalive tilbyr ikke odds i dag, og har samtidig kansellert en del registrerte spill. Nå går ryktene om selskapets framtid.