Norsk bragd da Kristoffersen feilet

Lucas Braathen kjørte en meget god finaleomgang og ble beste norske alpinist på 6.-plass i storslalåm i Sölden. Henrik Kristoffersen holdt på å kjøre ut.

JUBENBRØLET: Lucas Braathen slo til med en kjempeprestasjon i Sölden. Foto: NTB Scanpix
JUBENBRØLET: Lucas Braathen slo til med en kjempeprestasjon i Sölden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter en noe rotete 1. omgang og 10.-plass av Kristoffersen skulle han angripe og jakte pallplass i finaleomgangen i den østerrikske løypa. Det klarte han ikke.

Det var etter 17-18 sekunder av finaleomgangen at det holdt på å gå ordentlig galt for Kristoffersen. Han holdt på å kjøre ut etter at hofta var i kontakt med snøen, og 25-åringen mistet mye tid som følge av hendelsen.

Kristoffersen slo oppgitt ut med armene i målområdet da han kom i mål på tiden 2.16,16. Det var hele 1,32 sekunder bak ledende Tommy Ford.

- Jeg er skuffet, men sånn er det. Jeg fikk panikk, og hadde panikk ned hele henget. Det røk mye tid der, sier Kristoffersen.

INNERSKI: En innerski i den andre omgangen kostet Henrik Kristoffersen dyrt. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix
INNERSKI: En innerski i den andre omgangen kostet Henrik Kristoffersen dyrt. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix Vis mer

Braathen beste norske

Da var det likevel svært positivt sett med norske øyne at Lucas Braathen leverte en sterk finaleomgang. 19-åringen kjørte seg opp 17 plasser, fra 23.-plass til en meget imponerende 6.-plass.

Det var også karrierebeste for Braathen i verdenscupsammenheng. Han hadde tidligere en 26.-plass som beste, fra storslalåmen i Val d'Isere i desember i fjor.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si, jeg er tom for ord. Jeg vet ikke. Jeg føler jeg gjør det jeg gjør på trening, og det var målet. Men at det skulle holde til sjetteplass, aldri i verden, sier Braathen til TV 2.

Også Aleksander Aamodt Kilde er imponert:

- Det er rått. Jeg har sett ham på trening, og han kjører veldig stabilt kjapt. Det lønner seg i denne bakken. Samtidig er han en råskalle, så vi kommer til å se mye til han kameraten der, sier Kilde til TV 2.

Franske Alexis Pinturault innfridde forventningene og beholdt ledelsen etter 1. omgang. Han knuste konkurrentene i finaleomgangen og vant 0,54 sekunder foran landsmann Mathieu Faivre, som han bare var 0,02 sekunder foran etter den første omgangen.

I alt ni nordmenn stilte til start i sesongåpningen søndag. Atle Lie McGrath, Fabian Wilkens Solheim, Marcus Monsen og Timon Haugan kom ikke blant de 30 beste som tok seg videre til finaleomgangen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer