Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge sikret poeng mot Spania etter overtidsdrama

Norsk bragd etter ellevilt overtidsdrama

Norge sikret ett poeng mot Spania etter at Joshua King scoret på straffe på overtid.

Live-published photos and videos via Shootitlive

  • Norge - Spania 1-1 (0-0)

Et norsk landslag som ikke hadde tapt på hjemmebane på tre år tok imot Spania i håp om et sensasjonelt resultat på Ullevaal som kunne gi fornyet håp i drømmen om EM.

Det så derimot lenge ut til at det var spanjolene som skulle få enda en grunn til å juble på sin egen nasjonaldag.

Etter en meget oppmuntrende første omgang av de norske herrene, kunne ikke andre omgang blitt mer brutal da Saúl Ñíguez smalt inn 1-0 fra langt hold bare to minutter ut i omgangen.

Norge kom til flere store sjanser etter hvilen, og på overtid fikk de endelig belønning for strevet da Omar Elabdellaoui fikk straffe etter en vill kroppstakling av Kepa i Spania-målet.

Joshua King var sikker fra straffemerket.

Kan bli avgjørende

- Det var ikke nerver. Jeg lente meg bakover, så hørte jeg fløyta. Da glemte jeg den sjansen og bare konsentrerte meg om hvor jeg skulle legge den ballen, sier King til TV 2 etter kampen.

Spissen blåste nemlig ballen over mål sekunder etter at Elabdellaoui ble felt. Etter skuddet dømte dommeren straffe.

King skrøt av hoveddommer Michael Oliver for beslutningen, samtidig som han hyllet tapperheten til Elabdellaoui som kastet seg inn i duellen.

Tabell
Spania761018-419
Sverige742117-814
Romania741216-713
Norge724112-910
Malta71062-173
Færøyene70073-230

- Vi har jobbet hardt. Vi visste at vi trengte minst ett poeng hvis det skulle være noen sjanse. Vi jobbet helt til slutten. Det er kanskje vår beste kamp på Ullevaal, fortsetter spissen.

Norge ligger fortsatt på fjerdeplass i gruppa, men poenget kan altså bli svært viktig.

Hvis Norge vinner de resterende kampene, mens Sverige og Romania taper mot Spania, kan resultatet mellom Sverige og Romania bli avgjørende med tanke på norsk avansement.

For om Sverige da ikke vinner mot Romania, vil det bety at Norge sniker seg foran svenskene.

SIKKER: Joshua King satte straffesparket til motsatt side for Kepa. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SIKKER: Joshua King satte straffesparket til motsatt side for Kepa. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

God første omgang av Norge

Etter spansk dominans de første tjue minuttene - der farlighetene var noen skumle innlegg - tok Norge over kampen og kom til de største sjansene.

Den største sjansen kom fem minutter før pause. Et innlegg ble slått inn mot bakerste stolpe, og plutselig sto Omar Elabdellaoui helt alene på kanten av femmeteren.

- Skyt da, brølte en engasjert Øyvind Alsaker i kommentatorbua til TV 2.

Både King og Martin Ødegaard skrek etter ballen i boksen. Elabdellaoui så derimot ut til å bli litt rådvill, og det hele endte i et svakt skudd rett på Kepa.

- 45 gode minutter. Veldig gode. Hvis denne generasjonen skal ta en stor skalp er dette kvelden å gjøre det. Får ikke mange sånne muligheter, skrev Lars Tjærnås på Twitter.

- Norge det beste laget mot Spania i første omgang. Skaper også flere sjanser. Jeg elsker å lage en sånn tweet, skrev Jan Åge Fjørtoft.

Sjansestatistikken sa strengt talt 7-4 i favør spanjolene, men det var Norge som hadde de største.

LITT SURT: Martin Ødegaard mener Norge kunne tatt alle tre poengene. Video: Fredrik N. Filtvedt Vis mer

Brutal start

Spania gikk brutalt til verks i første omgang, men da endte det ikke med scoring. Det gjorde det i andre omgang.

Atletico Madrid-spiller Saúl plukket opp nedfallsfrukten etter et innlegg. Fra distanse smelte midtbanespilleren ballen i mål. Jarstein fikk ei hånd på kula, men ikke nok til å hindre nettkjenning.

- En marerittstart, konstaterte Alsaker om scoringen som Jarstein neppe kommer til å være fornøyd med.

Norge kunne utliknet umiddelbart da King kom først på en heading på et hjørnespark, men ballen strøk utsida av stolpen.

Rett etter timen spilt skulle det igjen klirre i metallet. Fabián Ruiz ladet slegga og banket til fra 25 meter, men ble stoppet av tverrliggeren.

FORSEELSEN: Her har Kepa akkurat kroppstaklet Omar Elabellaoui, som fikk straffe. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORSEELSEN: Her har Kepa akkurat kroppstaklet Omar Elabellaoui, som fikk straffe. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Overtidsdrama

I likhet med første omgang tok det litt tid før Norge fikk satt spillet sitt, men etter hvert kom også sjansene i andre omgang.

17 minutter før slutt var Ole Selnæs svært nære utlikning. Ødegaard lurte seg unna to spanjoler, og slapp ballen til Sander Berge. Genk-spilleren la inn til Alexander Sørloth, som headet ned til Ole Selnæs.

Midtbanespilleren dro til, men målscorer Saul hindret norsk utlikning.

Også King fikk to store sjanser. Først banket han ballen over, og i den andre situasjonen kunne han spilt til en ledig Ødegaard, men ble i stedet stoppet av Spania-forsvaret.

Da det så ut til at alt var over, fikk derimot Norge straffe da Elabdellaoui ble løpt over av Kepa. Dommer Michael Oliver så først ut til å la spillet gå, men da King blåste ballen over mål, dømte han straffe.

Da gjorde King ingen feil og satte ballen sikkert til siden for den spanske keeperen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling