Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk bragd etter rivalens miss: - Det er gåsehud over alt

Kilde vant super-G-cupen sammenlagt - foran to lagkamerater.

SAMMENLAGT-JUBEL:  Aleksander Aamodt Kilde ble nummer to i sesongens siste super-G - og vant dermed super-G-cupen sammenlagt. Foto:  REUTERS/Arnd Wiegmann
SAMMENLAGT-JUBEL: Aleksander Aamodt Kilde ble nummer to i sesongens siste super-G - og vant dermed super-G-cupen sammenlagt. Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Aleksander Aamodt Kilde (23) sikret sammenlagtseier i Super-G-cupen etter at rivalen Vincent Kriechmayr fra Østerrike feilet og kjørte ut. Kilde kjørte inn og tok andreplassen i rennet - 0,1 sekunder bak vinneren Beat Feuz.

- Det er uvirkelig. Det var utrolig gøy. Jeg skjønte at jeg hadde muligheten og det var bare å gi gass, sier Kilde til NRK.

Spenning Kilde hadde en feil underveis mot mål, men det holdt likevel til jubel.

- Jeg hadde som mål å gi gass og jeg kunne fort «vært ute». Jeg var nervøs, spesielt da jeg så på jentenes renn tidligere i dag. Jeg er så fornøyd nå. Jeg trodde det røk da jeg gjorde en feil nede i løypa, sier Kilde.

2. plassen var nok til å ta sammenlagtseieren, foran Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal. Dermed endte det opp med trippel norsk i toppen sammenlagt.

- Norge eier Super-G, sa NRKs kommentator Andreas Toft på direkten.

- Det er gåsehud over alt, sier kommentatoren videre.

Imponert Kjetil Jansrud var i mål 0,1 sekunder bak Feuz - og hadde samme tid som Kilde. Dermed delte nordmennene 2. plassen.

- Det er veldig imponerende av Aleksander. Det er fortjent. Han viser at han fortjener «kula». Trippelt norsk er stort. Det betyr at jobben vi gjør er bra. Det er ganske ekstremt. Jeg må rose trenerteamet. Jeg skulle gjerne stått øverst selv, sier Jansrud til NRK.

Kilde ledet på østerrikeren Vincent Kriechmayr med 37 poeng før det avsluttende rennet i St. Moritz. Kilde leverte et godt renn, mens Kriechmayr sviktet fullstendig.

23-årige Kilde vant ett super G-renn denne sesongen. Det skjedde i Hinterstoder i slutten av februar. Kilde triumferte også i en gang i utfor (Garmisch-Partenkirchen) i januar. De norske alpingutta har 19 seirer så langt denne vinteren, skriver NTB.

Kilde er den sjette nordmannen som sikrer seg super-G-trofeet: Kjetil André Aamodt (1993), Jan Einar Thorsen (1994), Atle Skårdal (1996), Svindal (2006, 2009, 2012, 2013 og 2014) og Jansrud (2015) har klart det før ham.

VANT SAMMENLAGT: Aleksander Aamodt Kilde sikret i ettermiddag sammenlagtseieren i super-G-cupen. Foto: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
VANT SAMMENLAGT: Aleksander Aamodt Kilde sikret i ettermiddag sammenlagtseieren i super-G-cupen. Foto: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT Vis mer
Hele Norges coronakart