Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk bragdseier over Kroatia

- Det er et sjokk.

VANT: Norge og Espen Lie Hansen vant på sensasjoneltvis over Kroatia i EM. 
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VANT: Norge og Espen Lie Hansen vant på sensasjoneltvis over Kroatia i EM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Norge overrasket og imponerte med 34-31 over Kroatia i håndball-EM søndag. Kristian Bjørnsen og keeper Espen Christensen sto fram i den viktige seieren.

- Det er et sjokk, kommenterte TV 3-ekspert Kristian Kjelling.

Sammen med Stavanger-kompis Christensen ble vingen helt avgjørende da stormakten falt mot Norge. Tidligere søndag slo Hviterussland overraskende Island 39-38.

Det åpnet opp for at Norge kunne gå til hovedrunden med poeng i sekken. Nå er gruppen vidåpen før tirsdagens kamper der de norske heltene møter Hviterussland. Christensen kom inn etter 30 minutter og leverte så det holdt.

Det norske håpet så først ut til å bli slukket ganske fort. Kroatia var kort og godt for god for Norge i startfasen, men det endret seg. Ved pause sto det 16-17, og Norge var med i matchen for fullt.

Det til tross for at keeper Ole Erevik bare hadde 18 i redningsprosent i første omgang. Målvaktbyttet var åpenbart. Christensen startet etter pausen. Han reddet fem av de seks første skuddene han fikk på målet. Norge gikk til 20-18 og 21-19. Kroatene var presset, men kom tilbake og ledet 23-22. Det ble en thriller helt inn. Bjørnsen banket inn mål på mål. Bundesliga neste for kantspilleren.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media