Norsk bråstopp mot Frankrike

Ledet til pause, tapte med fem.

De norske håndballgutta yppet seg mot Frankrike, men holdt heller ikke i dag helt til mål. Det endte med 23-28-tap.

På det meste ledet Norge 13-9 i 1.-omgangen. Sterkt forsvarsspill og en knallgod Ole Erevik i målet var de viktigste ingrediensene mot halvt umotiverte verter.

Etter pause var det en helt annen innstilling og skjerping hos Frankrike, som vant lett. Ikke minst fikk de en keeper (Thierry Omeyer) på banen som reddet mye. Han var kongelig god.

Erevik stoppet ikke et skudd i annen omgang og ble byttet ut etter 15 minutter.

Turneringen, der Frankrike og Spania sikret OL-billett, viste at Norge led mest under savnet av Glenn Solbergs autoritet og klasse som midtback. Med ham på laget er det en del som tyder på at OL-plassen kunne vært sikret. Solberg ga seg på landslaget etter et comeback i vinterens EM.

Norge hadde sjansen til å senke et rustent Spania fredag, men tapte 31-33. Mot Tunisia ble 29-26-ledelse surret bort, og det endte med 30-30.

Norge møter nå Ukraina i VM-kvalifisering. Første kamp spilles i Drammen til helgen.

Det norske laget er favoritt til å nå Kroatia-sluttspillet.

TAP MOT FAVORITTEN: Frankrike og Nikola Karabatic ble for sterke for Bjarte Myrhol, Børge Lund og Norge. Foto: Stephane de Sakutin, AFP/Scanpix
TAP MOT FAVORITTEN: Frankrike og Nikola Karabatic ble for sterke for Bjarte Myrhol, Børge Lund og Norge. Foto: Stephane de Sakutin, AFP/Scanpix Vis mer

(NTB)

Norsk bråstopp mot Frankrike
BRÅSTOPP: Luc Abalo blir dratt ned av Erlend Mamelund. Men til slutt var det Norge som ble stoppet av Frankrike.