Norsk bridgeproff varsler: - Dette er tidenes skandale

Anklager tidligere lagkamerater for juks.

VARSLEREN: Bridgeproff og Dagbladets bridgespaltist Boye Brogeland hevder å sitte på sjokkerende bevis som avslører juks i international bridge.
Foto: Tomm W. Christiansen
VARSLEREN: Bridgeproff og Dagbladets bridgespaltist Boye Brogeland hevder å sitte på sjokkerende bevis som avslører juks i international bridge. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bridgemiljøet rystes av det som omtales som sportens største skandale etter at den norske bridgeproffen Boye Brogeland (42) står fram og anklager to tidligere lagkamerater for juks.

- Hvis dette får fortsette, ødelegger det alt og truer bridgens eksistens, sier Brogeland til Dagbladet i kveld.

Brogeland er en av verdens mest meritterte spillere og Dagbladets bridgespaltist. Nå står han i sentrum i det som er den største bridge-snakkisen på lang tid. Saken har vakt oppsikt i blant annet britiske Telegraph og The Times.

42-åringen fra Moi i Rogaland varslet om juks etter en turnering i Chicago nylig - og etterspillet har vært voldsomt. Nå har Brogeland søkt tilflukt på en hemmelig adresse på sørlandet etter samtale med norsk politi.

Tjener millioner Bakgrunnen er Brogelands påstander om at de israelske spillerne Lotan Fisher og Ron Schwartz driver med systematisk juks. Nordmannen er tidligere lagkamerat med begge israelerne og omtaler de to som tidligere venner.

Lotan Fisher kommenterte påstandene på sin Facebook-profil tidligere i uka:

«Misunnelse gjorde deg syk. Gjør deg klar til å møte djevelen», skrev Fisher.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.