IMPONERER: Brødrene Erlend og Brynjar Fagerli (23) ble akkurat verdensmestere i fotballtriksing, før de tre dager senere sikret 1. og 2.-plassen i EM. Triksene deres går viralt - og er sett av tusenvis av mennesker over hele verden. Video: Fagerlibrothers.Vis mer Vis mer

Norsk brødrepar er verdens beste i fotballtriksing: - Landslags-spillerne hadde ikke hatt sjangs

Erlend og Brynjar Fagerli imponerer stort i den voksende sporten.

- Det føles utrolig godt å endelig vinne et såpass stort mesterskap, sier den ferske europamesteren Brynjar Fagerli (23) som har hatt mye stang ut i disiplinen «battle» i tidligere mesterskap.

HELNORSK PALL: Tobias Becs (f.v.), Brynjar Fagerli og Tobias Becs imponerte stort da de sørget for helnorsk pall i EM i Manchester. Foto: Fagerlibrothers
HELNORSK PALL: Tobias Becs (f.v.), Brynjar Fagerli og Tobias Becs imponerte stort da de sørget for helnorsk pall i EM i Manchester. Foto: Fagerlibrothers Vis mer

Søndag gikk han helt til topps i EM i fotballtriksing i Manchester da Norge tapetserte pallen i rødt, hvitt og blått. Lillebror Erlend Fagerli (20) sikret andreplassen mens Tobias Becs ble nummer tre.

- Jeg tror det var litt tilfeldig at Norge var så dominerende denne gangen, men samtidig er det norske miljøet i freestyle fotball i ferd med å bli veldig godt, forklarer storebror Fagerli.

Verdensmestere for andre gang

Det er ingen tvil om at det trønderske brødreparet imponerer om dagen. Kun fire dager før topplasseringene i EM, ble de verdensmestre i disiplinen «double routine» eller partriksing om du vil.

- Det var veldig gøy å forsvare tittelen fra i fjor. Vi har nok en liten fordel siden vi er brødre og har trent sammen i åtte år, sier Fagerli.

Dommerne ser blant annet på samarbeid, kreativitet og stil når deltakerne får poeng i partriksing. Da brødrene Fagerli ble verdensmestre forrige uke, scoret de høyt på alle kriteriene.

DOUBLE: Erlend og Brynjar forsvarte verdensmestertittelen i «parfotballtriksing» etter denne rutinen. Vis mer Vis mer Vis mer

- Blir en deltidsjobb
Det ligger hardt arbeid bak verdensmestertittelen. Han og broren trener 15-20 timer i uka i tillegg til at Erlend er medisinstudent og Brynjar studerer til å bli sivilingeniør.

- Siden treninga tar såpass lang tid, studerer vi 50 prosent begge to.

- Triksinga blir en slags deltidsjobb og vi tjener penger på å trikse på ulike arrangementer, kjøpesentre og lignende, forteller eldstebror.

- Landslagsspillerne sjanseløse

Brødrene spilte fotball da de var yngre, men synes det var litt kjedelig. Etter å ha sett forskjellige Youtube-videoer begynte de så smått med fotballtriksing, og etter hvert ble det mer og mer seriøst.

- Men fotball og fotballtriksing kan ikke sammenlignes. Det er to helt forskjellige idretter, understreker Fagerli.

Tror du at noen av de norske landslagsspillerne i fotball kunne hevdet seg mot dere i fotballtriksing?

- De hadde ikke hatt sjangs! Det hadde ikke blitt konkurranse engang. Jeg tror ingen fotballspillere kan måle seg med dette nivået.

Likevel tror han fotballspillere kunne blitt bedre på banen om de trente litt mer triksing.

- Det hjelper jo på ballteknikken og ballfølelsen, så de kunne hatt noe å lære, sier han.