Norsk bronse i skøyte-VM

Norge tok bronse på lagtempoen i skøyte-VM enkeltdistanser. Nederland vant foran New Zealand.

VANT MEDALJE: Sverre Lunde Pedersen og det norske laget ble nummer tre på lagtempoen i skøyte-VM. Foto: AP Photo/Ahn Young-joon
VANT MEDALJE: Sverre Lunde Pedersen og det norske laget ble nummer tre på lagtempoen i skøyte-VM. Foto: AP Photo/Ahn Young-joon Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De tre S-ene, Sverre Lunde Pedersen, Simen Spieler Nilsen, Sindre Henriksen gikk et litt ujevnt løp. Pedersen holdt et noe høyere tempo enn sine lagkamerater. De noterte 3.41,60 og slo så vidt Canada med 8/100 sekund.

– Vi trodde på gull og gikk for gull. Vi ledet ved siste passering. Det ble dessverre litt for tungt på sisterunden, sa landslagstrener Sondre Skarli til NTB.

– Det er likevel sterkt å ta medalje i det første året uten Håvard Bøkko på laget. Dette må vi bygge videre fram til OL, sa Skarli.

Det sørkoreanske laget kan også bli vanskelig å hamle opp med under OL på hjemmebane. Laget ledet lenge, men måtte gi seg da en av løperne falt og skadd seg i møtet med beskyttelsesputene rundt banen.

– Sørkoreanerne er kjent for å åpne hardt, og det er vanskelig å si hvordan det hadde gått med dem mot slutten. Uansett så blir de å regne med til neste år, sa landslagssjefen.

Under utvikling

– Jeg føler at laget vårt har et litt større utviklingspotensial enn de andre. Vi har kapasiteten, og det har vi vist med 1.- og 2.-plasser i verdenscupen. Det gjelder bare å få samkjørt oss litt bedre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer