Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk bronse i skøyte-VM

Norge tok bronse på lagtempoen i skøyte-VM enkeltdistanser. Nederland vant foran New Zealand.

VANT MEDALJE: Sverre Lunde Pedersen og det norske laget ble nummer tre på lagtempoen i skøyte-VM. Foto: AP Photo/Ahn Young-joon
VANT MEDALJE: Sverre Lunde Pedersen og det norske laget ble nummer tre på lagtempoen i skøyte-VM. Foto: AP Photo/Ahn Young-joon Vis mer

De tre S-ene, Sverre Lunde Pedersen, Simen Spieler Nilsen, Sindre Henriksen gikk et litt ujevnt løp. Pedersen holdt et noe høyere tempo enn sine lagkamerater. De noterte 3.41,60 og slo så vidt Canada med 8/100 sekund.

– Vi trodde på gull og gikk for gull. Vi ledet ved siste passering. Det ble dessverre litt for tungt på sisterunden, sa landslagstrener Sondre Skarli til NTB.

– Det er likevel sterkt å ta medalje i det første året uten Håvard Bøkko på laget. Dette må vi bygge videre fram til OL, sa Skarli.

Det sørkoreanske laget kan også bli vanskelig å hamle opp med under OL på hjemmebane. Laget ledet lenge, men måtte gi seg da en av løperne falt og skadd seg i møtet med beskyttelsesputene rundt banen.

– Sørkoreanerne er kjent for å åpne hardt, og det er vanskelig å si hvordan det hadde gått med dem mot slutten. Uansett så blir de å regne med til neste år, sa landslagssjefen.

Under utvikling

– Jeg føler at laget vårt har et litt større utviklingspotensial enn de andre. Vi har kapasiteten, og det har vi vist med 1.- og 2.-plasser i verdenscupen. Det gjelder bare å få samkjørt oss litt bedre.

Norge gikk i par med Nederland hvor Jan Blokhuijsen, Jorrit Bergsma og Douwe de Vries gikk et jevnere løp og fikk tiden 3.40,66.

New Zealand anført av Peter Michael hadde i et tidligere par gått inn til 3.41,08. Shane Dobbin og Reyon Kay gikk også på laget.

Nederlands kvinnegull

Nederland med Ireen Wüst, Marrit Leenstra og Antoinette de Jong vant også kvinnenes lagtempo. Japan tok sølvet, mens bronsen gikk til Russland.

Sondre Skarli og hans team trives godt i de nye OL-anleggene. Så godt at han vurderer å legge hele precampen til OL dit om nøyaktig ett år dit.

– Isen er utrolig rask. Sørkoreanerne har tidligere vært kjent for ikke å ha så rask is, men her har de gjort en kjempejobb med isen. Stedet passer dessuten også godt til andre aktiviteter som sykling utendørs. Det er litt likt som i Sotsji bare enda flottere, sa han.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling