Norsk bronse på skiskytterstafetten

Nozawa Onsen (NTB): Tyskland vant kvinnenes skiskytterstafett i OL. Norge lå langt bak i leksa etter to etapper, men Gunn Margit Andreassen og Liv Grete Skjelbreid hadde klaff og gikk det norske laget inn til medalje.

Veteranen Petra Behle gikk inn til gull for Tyskland, 11,6 sekunder foran Russlands Olga Romasko. Liv Grete Skjelbreid trøblet litt på stående skyting, men ellers gikk hun en strålende avslutningsetappe og var bare 23,7 sekunder bak Tyskland i mål.

Hun tok sjansen på siste stående i et forsøk på å melde seg på i kampen om edlere medaljer, men måtte tåle en bom og to ekstraskudd. Viktige sekunder forsvant, og da hun gikk ut 39,9 sekunder bak Tyskland skjønte den norske jenta at hun ikke kunne ta igjen forspranget.

- Jeg tok sjansen og klinte til. Det bare måtte jeg ettersom vi lå en til å klare mer enn bronse. Noen ganger går det, i dag gikk det dessverre ikke, sa Liv Grete som likevel var strålende fornøyd med bronsen.

Presset

- Da jeg gikk ut, trodde jeg vel ikke at det var mulig å ta igjen de foran, men visste likevel at mye kan skje i stafett, fortsatte Liv Grete Skjelbreid.

Og det gjorde det. Både Behle og Romasko bommet på første liggende, men Liv Grete skjøt ned fem raske til tross for at hun hadde presset hardt i sporet. Hun gikk ut 1.17 minutter bak Tyskland ved veksling, men etter den første skyteserien var hun bare 40 sekunder bak.

Håpet om en edlere medalje enn bronse var tent, men konkurransen var tøff.

- Jeg hadde ikke noe å forsvare, siden de to første løperne våre hadde levert dårlige løp. Da er det lettere å konsentrere seg. Det var topp at også vi sikret oss en medalje. Det var viktig å få vist at det ikke bare er gutta som er gode i skiskyting, avsluttet en lykkelig bronsevinner.

Avanserte

Da det så som mørkest ut etter de to første etappene, tok Gunn Margit Andreassen fram det lille ekstra på tredje etappe. Etter to fine skyteserier gikk hun Norge opp fra 5. til 3. plass, og sendte Liv Grete Skjelbreid ut 1.17,4 minutter bak ledende Behle. Romasko gikk ut 18 sekunder bak Behle.

- Jeg er ikke i toppform, men løpet var bra nok. Vi fortjente medalje, mente Gunn Margit Andreassen.

- Den dårlige skytingen i OL er tilfeldig. Personlig har jeg vært stabil i hele år, og med dagens to serier kan jeg ikke annet enn å være fornøyd, fortsatte Andreassen.

Skuffet

Det er selvfølgelig lett å bli kravstor etter to individuelle gull og en sølvmedalje, men det var ikke bare det norske folk som var skuffet etter de to første etappene.

Ann-Elen Skjelbreid og Annette Sikveland måtte begge ut på strafferunder og de var ikke spesielt fornøyde.

- Jeg gikk et bra langrenn, men det hjelper lite når skytingen er helt bak mål. Jeg skulle ønske jeg hadde en forklaring, men det har jeg ikke, sa en skuffet Ann-Elen Skjelbreid som vekslet på 9. plass etter en svak første etappe.

- De andre jentene gjorde heldigvis jobben. Jeg hadde nesten mistet troen, og dette var bare helt herlig, kommenterte Annette Sikveland som ergret seg over en svak liggende serie.

På det norske laget gikk Ann-Elen Skjelbreid, Annette Sikveland, Gunn Margit Andreassen og Liv Grete Skjelbreid.

(NTB)

BRONSE: Jentene var svært fornøyd etter medalje i stafett skiskyting.