Norsk bundesligaproff kollapset på banen

Flamur Kastrati (19) ble kjørt til sykehus i ambulanse.

STABIL TILSTAND: Flamur Kastrati tas hånd om etter at han kollapset på banen under kampen mellom Osnabrück og Energie Cottbus i dag. Tilstanden skal være stabil for den norske 19-åringen som er utlånt fra nederlandske Twente til Osnabrück. Foto: imago/Digitalsport
STABIL TILSTAND: Flamur Kastrati tas hånd om etter at han kollapset på banen under kampen mellom Osnabrück og Energie Cottbus i dag. Tilstanden skal være stabil for den norske 19-åringen som er utlånt fra nederlandske Twente til Osnabrück. Foto: imago/DigitalsportVis mer

Den norske fotballspilleren Flamur Kastrati kollapset og mistet bevisstheten etter en duell i 2.-divisjonskampen mellom Osnabrück og Energie Cottbus i dag.

19-åringen ble liggende ubevegelig etter en tilsynelatende ufarlig duell i slutten av kampen. Han fikk førstehjelp på banen og ble sendt til sykehus i ambulanse.

Litt senere kom gode nyheter fra sykehuset til bekymrede lagkamerater.

- Han er ved bevissthet og utenfor livsfare. Tilstanden er stabil, sier en talsmann for Osnabrück.

Ytterligere undersøkelser skal gjennomføres i morgen, men intet tyder på at Kastrati får mén etter hendelsen.

- Faren hans har hatt kontakt med Flamur på sykehuset, og det ser ut til å gå veldig bra, sier den tidligere Skeid-spillerens agent Gunnar Martin Kjenner til VG Nett.

Det var en duell mellom Kastrati og Cottbus-forsvarer Markus Brzenska ti minutter før slutt som fikk så dramatiske følger. Kastrati ble liggende bevisstløs på gresset, og det ble helt stille på stadion.

Spillerne var tydelig bekymret, og Osnabrück-trener Karsten Baumann holdt hendene for ansiktet.

- I løpet av et kvarter var han ved bevissthet igjen, sa Baumann etterpå.

Kastrati ble påført nakkekrage før han ble kjørt til sykehus.

Etter hendelsen ønsket spillere og ledere å avslutte kampen, men dommeren bestemte at det skulle spilles ti minutter ekstratid. Spillerne trillet bare ballen til hverandre inntil de minuttene var over i en kamp Energie Cottbus vant 2-0.

(NTB)