Norsk curling-tap for Tyskland i EM

Thomas Ulsruds lag tapte 6-7 for Tyskland i sin sjette kamp i curling-EM i Skottland. Tyskerne avgjorde etter én ekstraomgang.

TAP: For de norske curlinggutta. Her fra et oppgjør i VM i april 2016. Foto: NTB Scanpix
TAP: For de norske curlinggutta. Her fra et oppgjør i VM i april 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det ble en jevn kamp hvor lagene fulgte hverandre og egentlig aldri hadde noe overtak. Norge kom under 0-1, men tok ledelsen 2-1 etter to poeng i den tredje omgangen.

Tyskerne gikk opp til 3-2 halvveis med to poeng i den femte omgangen. Norge svarte med to poeng i den neste. Da Tyskerne fikk siste stein gikk de opp til 5-4 i den sjuende omgangen.

Skip Ulsrud klarte bare å utligne i den åttende omgangen til 5-5, før Andy Kapps gutter tok ledelsen 6-5. Med norsk siste stein i den tiende omgangen ble det bare ett poeng til nordmennene med Ulsrud, Torger Nergård, Christoffer Svae og Håvard Vad Petersson på laget.

Dermed måtte kampen avgjøres i ekstraomganger med tysk sistestein, som Kapp ikke misbrukte. Norge holder 3.-plassen med fire seirer og to tap. Sverige og Sveits står med fem seirer og ett tap. Norge møter i Italia den sjuende runden senere tirsdag.

Det norske kvinnelaget, med skip Kristin Skaslien i spissen, røk på sitt sjette strake tap tirsdag. Russland ble for sterk og vant 6-5.

Det norske laget ledet riktignok 2-1 etter to omganger, men fire strake russiske poeng i de to neste gjorde oppgaven meget vanskelig for de norske jentene.

Ved siden av skip Skaslien utgjør Anneline Skårsmoen, Julie Molnar og Kristine Davanger Norges mannskap.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer