Norsk curling-tap for Tyskland i EM

Thomas Ulsruds lag tapte 6-7 for Tyskland i sin sjette kamp i curling-EM i Skottland. Tyskerne avgjorde etter én ekstraomgang.

TAP: For de norske curlinggutta. Her fra et oppgjør i VM i april 2016. Foto: NTB Scanpix
TAP: For de norske curlinggutta. Her fra et oppgjør i VM i april 2016. Foto: NTB ScanpixVis mer

Det ble en jevn kamp hvor lagene fulgte hverandre og egentlig aldri hadde noe overtak. Norge kom under 0-1, men tok ledelsen 2-1 etter to poeng i den tredje omgangen.

Tyskerne gikk opp til 3-2 halvveis med to poeng i den femte omgangen. Norge svarte med to poeng i den neste. Da Tyskerne fikk siste stein gikk de opp til 5-4 i den sjuende omgangen.

Skip Ulsrud klarte bare å utligne i den åttende omgangen til 5-5, før Andy Kapps gutter tok ledelsen 6-5. Med norsk siste stein i den tiende omgangen ble det bare ett poeng til nordmennene med Ulsrud, Torger Nergård, Christoffer Svae og Håvard Vad Petersson på laget.

Dermed måtte kampen avgjøres i ekstraomganger med tysk sistestein, som Kapp ikke misbrukte. Norge holder 3.-plassen med fire seirer og to tap. Sverige og Sveits står med fem seirer og ett tap. Norge møter i Italia den sjuende runden senere tirsdag.

Det norske kvinnelaget, med skip Kristin Skaslien i spissen, røk på sitt sjette strake tap tirsdag. Russland ble for sterk og vant 6-5.

Det norske laget ledet riktignok 2-1 etter to omganger, men fire strake russiske poeng i de to neste gjorde oppgaven meget vanskelig for de norske jentene.

Ved siden av skip Skaslien utgjør Anneline Skårsmoen, Julie Molnar og Kristine Davanger Norges mannskap.

(NTB)