TØFF DEBUT: 
VM-debutant Frøydis Meen Wærsted (22) får trøst av sportssjef Steffen Kjærgård (t.v.) og visepresident Nils Henning Flaaseth fra Norges Cykleforbund, etter et brutalt møte med den nådeløse løypa under sykkel-VM i Mendrisio i dag. Meen Wærsted var eneste norske kvinne med i landeveisrittet, og hun ble hektet av alt på første runde.Foto: Bård Idås, Scanpix
TØFF DEBUT: VM-debutant Frøydis Meen Wærsted (22) får trøst av sportssjef Steffen Kjærgård (t.v.) og visepresident Nils Henning Flaaseth fra Norges Cykleforbund, etter et brutalt møte med den nådeløse løypa under sykkel-VM i Mendrisio i dag. Meen Wærsted var eneste norske kvinne med i landeveisrittet, og hun ble hektet av alt på første runde.Foto: Bård Idås, ScanpixVis mer

Norsk debutant plukket ut av VM-rittet

Frøydis Meen Wærsted (22) fikk kjøre fem av ni runder.

|||VM-debutant Frøydis Meen Wærsted (22) fikk et brutalt møte med den nådeløse løypa under sykkel-VM i Mendrisio.

Italienske Tatiana Guderzo kom alene til mål som suveren verdensmester, etterfulgt av Marianne Vos (Nederland) og Noemi Cantele (Italia).

22-årige Frøydis Meen Wærsted var eneste norske kvinne med i rittet, og hun ble hektet av alt på første runde.

- Det var bånn gass fra start, og jeg var ikke sterk nok til å henge med. Nivået var for høyt, sa Kongsberg-rytteren til NTB.

Hun måtte slippe hovedfeltet i den fryktede bakken Novazzano etter 10 kilometer. Wærsted fikk kjøre fem av de ni rundene på 13 kilometer før hun ble plukket ut av løpet.

- Det var moro lell. Nå skal jeg hjem og trene, fortalte Modum-jenta, som kjører for det norske profflaget Team Hitec Products. (©NTB)