Norsk deltaker trosser arrangørens advarsel: «Du kan dø om du deltar»

Er klar for verdens tøffeste og lengste hesteløp i Mongolia.

EVENTYRLYSTEN. Cathrine Fodstad sier at dette bare er et eventyr hun ikke kan gå glipp av. Nå venter 100 mil på hesteryggen i Mongolia. Foto: Arnt Stavne
EVENTYRLYSTEN. Cathrine Fodstad sier at dette bare er et eventyr hun ikke kan gå glipp av. Nå venter 100 mil på hesteryggen i Mongolia. Foto: Arnt Stavne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tre barnsmora Cathrine Fodstad (40) er i hvertfall ikke skvetten. Onsdag setter hun seg på flyet for å delta i Mongol Derby. 1000 kilometer på mongolske stepper venter. På halvville hester som foretar seg uventede sprell og kaster av ryttere. Ti dager med galopp under brennende sol og vanvittige regnskyll.

Med truende mongolske villhunder og ulveflokker som selskap.

Løpet er lagt etter postsystemet til Djengis Khan. Og hvordan brev ble fraktet via hest og hestebytter over lange distanser.

37 deltakere Fodstad er en av 37 søkere som arrangørene mener har de kvalitetene som skal til for å kunne greie å gjennomføre det harde ti-dagersrittet.

Arrangøren advarer mulige deltakere mot farene som truer.

Her er teksten som står på egenmeldingskjemaet hver deltaker må undertegne. At de er klar over farene, og at de deltar på eget ansvar:

«Det er høy risiko for å bli alvorlig skadd eller dø. Det har vært tidligere deltakere som har blitt svært ødelagt eller mistet livet. Dette er ikke noen ferietur. Dette er eventyr, og derfor også svært risikabelt.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer