Norsk dobbelseier i skiskyting

NOZAWA ONSEN (NTB): Ole Einar Bjørndalen var forbannet og løp til skogs etter gårsdagens avbrutte skiskyttersprint i OL. Hadde han vunnet i går, ville det nok alltid heftet et lite spørsmålstegn ved prestasjonen. I dag vant han overlegent og levnet ingen tvil om hvem som er best.

Ole Einar Bjørndalen svelget skuffelsen og tro til for fullt i dag. Han skjøt to feilfrie serier, knuste konkurrentene i sporet og vant med over et minutt. Frode Andresen holdt også rakettfart i sporet og gikk inn til sølv tross to strafferunder.

Bjørndalen tok seg god tid på stående skyting, traff fem ganger og satte standard med en sluttid ingen andre kunne matche.

- Mitt livs løp. Forberedelsene var helt optimale, selv etter gårsdagens hendelse. Det at jeg slapp å gå de to siste kilometerne i går, var nok avgjørende. Jeg rakk aldri å stivne, og da er det mye lettere å hente seg inn igjen, sa en storfornøyd Bjørndalen til NTB.

Nullstilte

Han sov ni timer natten foran gulløpet, og fikk også tid til en liten blund en times tid før konkurransen begynte.

- Heldigvis klarte jeg å nullstille. Jeg var vanvittig tent, og inspirasjonen var spesielt stor etter at Halvard Hanevold tok gullet på 20-kilometeren, fortsatte Bjørndalen.

Han er bestekamerat med Hanevold, og før OL hadde de snakket om at det ikke var så farlig hvem som gjorde det, bare en av dem kom hjem med et gull. Fasiten er nå ett gull til hver.

Sølv-Frode

Mens Bjørndalen hvilte ut i målområdet etter nok en feilfri skyting på stående og klar bestetid i mål, gjorde Frode Andresen seg ferdig med siste del av sitt sølvløp. Han bommet en gang på hver skyting, men farten i sporet var i nærheten av Bjørndalens.

- Jeg ville ikke greid Ole Einar selv om jeg hadde skutt feilfritt, og jeg trodde ikke jeg hadde medaljesjanser etter siste skyting, fortalte Andresen.

Klager ikke

Halvard Hanevold og Egil Gjelland var også fornøyde etter henholdsvis 8. og 13. plass. Hanevold bommet en gang på hver skyting, men var hele tiden med i toppen.

<B>SUVEREN SKYTING: Bjørndalen skøyt seg inn i ledelsen og gullet var aldri truet.