Ski-VM kombinert kvinner:

Norsk dominans i historisk hopprenn

Mari Leinan Lund hoppet lengst, og leder kombinertøvelsen i VM før langrennet. Gyda Westvold Hansen og Marte Leinan Lund er også fullt med i gullkampen.

LANGT HOPP: Mari Leinan Lund hoppet hele 107 meter i dagens kombinerte hopprenn. Foto: Matthias Schrader/AP Photo
LANGT HOPP: Mari Leinan Lund hoppet hele 107 meter i dagens kombinerte hopprenn. Foto: Matthias Schrader/AP Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag 27. februar 2021 er en merkedag i norsk kombinerthistorie. For første gang er kombinert for kvinner på VM-programmet.

- Det var på tide. Det er fantastisk moro. Det er vanskelig å finne ord, sa Norges sportssjef Ivar Stuan til NRK før rennet.

21 år gamle Mari Leinan Lunds leverte et vanvittig skihopp. Med gode forhold strakk hun seg helt ned til 107 meter. Med det gikk hun i i klar ledelse.

- Det var veldig morsomt. Det er aldri kjedelig å se på meg hoppe fordi du vet aldri hva som skjer, men jeg pleier å få ut gode hopp i konkurranser. Det var bare å senke skuldrene og hoppe som normalt, sier en lykkelig Mari Leinan Lund til NRK.

Leinan Lund går ut tre sekunder foran Westvold Hansen, og 24 sekunder foran sin søster Marte og tyske Svenja Wuerth. Tre løpere som på papiret skal være raskere enn Leinan Lund.

- Det blir et rotterace. De går bedre enn meg på ski, så jeg får bare prøve å henge på, sier hun.

Sportssjef Stuan var svært godt fornøyd med Leinan Lund og de norske jentene.

- Det er helt fantastisk det hun gjør. Det er ubegripelig. Jeg vet ikke hva de jentene er laget av. Det er de tøffeste jentene jeg vet om. Det er helt vilt, sier Norges sportssjef til NRK.

Lillesøster Marte Leinan Lund hoppet også veldig godt. Hun hoppet 101 meter, og går ut 24 sekunder bak storesøster Mari.

- Jeg vil klappe meg selv på skuldra. At jeg får til det beste hoppet mitt i konkurranse, er bare utrolig artig, sier Marte Leinan Lund til NRK.

Den aller største favoritten før dagens hopprenn var amerikanske Tara Geraghty-Moats. Amerikaneren vant verdenscuprennet i Ramsau, men skuffet i prøveomgangen før dagens renn. Også i hopprennet skuffet hun. Geraghty-Moats hoppet kun 86 meter og endte på en 18.- plass. Hun starter over to minutter bak.

Norges fremste medaljehåp er 18 år gamle Gyda Westvold Hansen. Søskenbarnet til Therese Johaug er nummer to i verdenscupen etter at hun ble nummer to i Ramsau før jul. Det er også historiens eneste verdenscuprenn som har blitt arrangert i kombinert for kvinner.

Westvold Hansen måtte justere ut fra hoppet, men hoppet godt. Med et svev på 102,5 meter gikk hun på en andreplass.

- Jeg henger med, men teknisk så er det ikke bra, så jeg er skuffet, sier Westvold Hansen til NRK.

Første norske på start var Mille Moen Flatla. Med et hopp på 94 meter, var hun svært fornøyd da hun kom ned på sletta.

- God start for det norske laget, sa NRKs Fred Børre Lundberg.

Moen Flatla går ut på en 14 .- plass, 1 minutt og 42 sekunder bak Leinan Lund.

Langrennet starter klokka 15.30.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer