<strong>LANGLØPSSUKSESS:</strong> Tord Asle Gjerdalen vant Toblach-Cortina i dag. Bildet er fra Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
LANGLØPSSUKSESS: Tord Asle Gjerdalen vant Toblach-Cortina i dag. Bildet er fra Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Norsk dominans i Ski Classics: Gjerdalen spurtslo Eliassen

Vant Toblach-Cortina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tord Asle Gjerdalen var den eneste som klarte å følge Peter Eliassen i langløpet Toblach-Cortina og vant etter en suveren spurt. John Kristian Dahl ble nummer tre.

Det italienske løpet i klassisk ble kortet ned fra 50 til 32 kilometer på grunn av mildværet i landet og det ble en hard utgave.

- Det var et veldig hardt løp. Eliassen er en veldig god løper og begynte tidlig å gå fort i dag, sa Gjerdalen etter seieren.

Duoen har dominert i Ski Classics denne sesongen. Forrige helg vant Eliassen Kaiser Maximilian Lauf, mens Gjerdalen var best i Marcialonga helga før. Det var kun de to tidligere landslagsløperne som kjempet om seieren. Dahl var 26 sekunder bak i mål.

- I dag prøvde vi å samarbeide og begge tok føringer. Det var et rettferdig løp. Jeg prøve å presse hardt hele veien. Det var planen og taktikken, sa Eliassen.

Neste langløp på programmet er det 90 kilometer lange Vasaloppet i Sverige. Eliassen er storfavoritt.

- Han har mange flere kilometer på å gjøre meg mør i Vasaloppet, sa Gjerdalen.

I kvinneklassen vant svenske Britta Johansson Norgren foran Seraina Boner fra Sveits og japanske Masako Ishida.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer