<strong>PÅ FØRSTE FORSØK:</strong> Petter Eliassen vant Vasaloppet på første forsøk, og fikk med seg syv andre landsmenn på topp-ti. Foto: Ulf Palm / TT / NTB scanpix
PÅ FØRSTE FORSØK: Petter Eliassen vant Vasaloppet på første forsøk, og fikk med seg syv andre landsmenn på topp-ti. Foto: Ulf Palm / TT / NTB scanpix Vis mer

Norsk dominans i Vasaloppet bekymrer Söta Bror

Historisk dårlig resultat for svenskene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For tredje år på rad ble det i går norsk seier under det svenske langløpet Vasaloppet.

Den siste svensken som vant det tradisjonsrike løpet var Jörgen Brink i 2012.

Siden har Jørgen Aukland, John Kristian Dahl og gårsdagens vinner Petter Eliassen sørget for at det har vært nordmenn som har kommet først over målstreken i Mora.

Åtte av ti nordmenn I dameklassa har det ikke vært svensk seier siden 2011 - og i går satte Justyna Kowalczyk ny rekord i løpet. De tre foregående år er det norske Leila Kveli og Vibeke Skofterud som har vunnet.

Resultatene skaper bekymring hos svenskene, som har fokus på hvor elendig det var med svenske øyne i går.

For blant de ti beste i herreklassen, så var det hele åtte nordmenn. Svenskene hadde sin bestemann, Jerry Ahrlin, på en åttendeplass - noe som er et historisk dårlig resultat.

Det var kun tsjekkiske Stanislav Rezac som var i nærheten av å kjempe om seieren, og gikk inn til tredjeplass, bak Anders Aukland.

- Norge har fantastisk mange gode langrennsløpere, så vi må forsøke å bite tennene sammen om vi skal henge med, konstaterer Daniel Richardsson overfor Expressen etter løpet.

Populær i Norge Anders Aukland, som vant Vasaloppet i 2004, leder sammenlagt i langløpscupen, Ski Classics.

Aukland mener det er den store bredden av skiløpere i Norge gjør at nordmennene nå utklasser Söta Bror på hjemmebane - også i langløp.

- Det er et generelt høyt nivå på langløp i Norge. Sverige har mye tradisjon når det gjelder Vasaloppet, men i Norge har det blitt veldig populært med langløp. Den totale bredden av skiløpere i Norge gjør at flere satser på det, sier Aukland til Expressen.

To løp gjenstår av sesongen for langløperne, Birkebeinerrittet 21. mars og Årefjällsloppet 28. mars.

<strong>REKORD:</strong> Den polske skistjerna Justyna Kowalczyk vant dameklassa under årets Vasalopp - og satte ny rekord. Foto: Ulf Palm / TT / NTB scanpix
REKORD: Den polske skistjerna Justyna Kowalczyk vant dameklassa under årets Vasalopp - og satte ny rekord. Foto: Ulf Palm / TT / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer