Norsk dommertabbe i Europa League-semifinalen

Godkjente offsidemål, kampen endte avgjort.

Dnipro holdt favoritt Napoli til 1-1 i første semifinale i Europaligaen. Ukrainernes utligning var et mål Svein Oddvar Moen og hans dommerkollegaer ikke skulle godkjent.

Napoli så ut til å ha kontroll på kampen da Jeven Seleznyov utlignet etter et innlegg da 81 minutter var spilt av kampen.

TV-bildene viste av både målscoreren og spilleren som flikket innlegget videre med hælen befant seg i offsideposisjon. Det norske dommerteamet lot målet stå.

Dermed ble det en kontroversiell avslutning på en kamp Napoli så ut til å ha grei kontroll på. David Lopez sendte vertene i føringen etter 50 minutter da han headet et hjørnespark kontant i mål.

SER DET IKKE: Her scorer Dnipros Seleznjov mot Napoli. Den norske dommertrioen fikk ikke med seg at han sto i offside. Foto: Ciro Fusco/ANSA via AP/ NTB Scanpix
SER DET IKKE: Her scorer Dnipros Seleznjov mot Napoli. Den norske dommertrioen fikk ikke med seg at han sto i offside. Foto: Ciro Fusco/ANSA via AP/ NTB Scanpix Vis mer

Napoli styrte kampen som ventet, spesielt etter pause. Men da 90 minutter var spilt var det utvilsomt gjestene som kunne si seg mest fornøyd.

Returoppgjøret spilles i Ukraina kommende torsdag.

(NTB)