Premier League:

Norsk drømmedag: - Herjer

Det ble en god dag for flere nordmenn i Premier League.

ASSIST: Joshua King var involvert i to scoringer for Watford da Norwich ble slått 3-1. Foto: Reuters/Matthew Childs
ASSIST: Joshua King var involvert i to scoringer for Watford da Norwich ble slått 3-1. Foto: Reuters/Matthew Childs Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Burnley - Arsenal (0-1), Norwich - Watford (1-3), Manchester City - Southampton (0-0), Wolverhampton - Brentford (0-2)

For første gang på 17 år var det hele fem nordmenn i aksjon under en og samme Premier League-runde. Vi må helt tilbake til 2003-2004-sesongen sist gang det skjedde.

Mens Kristoffer Ajer startet for Brentford tidligere i dag, var Moi Elyounoussi, Martin Ødegaard, Mathias Normann og Joshua King alle å se fra start i kampene som startet 16.00.

Og det skulle også bli en god dag for flere av de norske.

Martin Ødegaard vartet opp med et nydelig frisparkmål for Arsenal da Burnley ble slått. Målet ble kampens eneste og var også 22-åringens første for sesongen.

Arsenal sikret deres første seier for sesongen forrige helg mot Norwich. Borte mot Burnley tok dermed London-laget, som har slitt innledningsvis i sesongen, en ny Premier League-seier.

FRISPARKPERLE: Martin Ødegaard. Foto: Lindsey Parnaby / AFP
FRISPARKPERLE: Martin Ødegaard. Foto: Lindsey Parnaby / AFP Vis mer

Normann og King-assist

Ødegaard var ikke den eneste nordmannen som leverte varene i Premier League denne runden.

Den norske landslagsstjerna Mathias Normann sendte i vei en nydelig pasning i bakrom til Teemu Pukki som utliknet til 1-1 for Norwich på Carrow Road. Normann noterte seg dermed for sitt første målpoeng for Norwich etter han kom til klubben fra russiske Rostov tidligere i sommer.

ASSIST: Mathias Normann noterte seg for sitt første målpoeng for Norwich. Foto: Reuters/Matthew Childs
ASSIST: Mathias Normann noterte seg for sitt første målpoeng for Norwich. Foto: Reuters/Matthew Childs Vis mer

Normann var ikke alene om å levere målpoeng i kampen mellom Norwich og Watford. Joshua King vartet nemlig også opp med en assist da Ismaïla Sarr førte Watford opp i en inn 2-1-ledelse.

King var også involvert i 3-1-scoringen, som ble kampens siste.

- Herjer i Premier League nå. Mål, assist, smultringer, skriver Morten Langli på Twitter.

Holdt nullen

Moi Elyounoussi startet også for Southampton i kampen mot Manchester City som til slutt endte 0-0. Elyounoussi spilte en god kamp uten å notere seg for noen målpoeng.

Manchester City scoret helt på tampen, men målet ble annulert etter at VAR ble tatt i bruk. Sterling var nemlig en liten tå i offside og dermed sikret Moi og lagkameratene et utrolig sterkt bortepoeng.

Tidligere i dag imponerte Kristoffer Ajer for Brentford som holdt nullen mot Wolverhampton og tok en sterk 2-0-seier.

Brentford avsluttet med ti mann, men Ajer og co. klarte likevel å holde unna og tok sin andre seier for sesongen. 23-åringen startet i backtreeren for London-laget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer