Derfor måtte FIS droppe skiathlon

Norsk drømmeøvelse fjernet fra verdenscupen: - Beklagelig

FIS beklager overfor Dagbladet at skiathlon er fjernet fra verdenscupprogrammet kommende sesong. Dette skaper nye utfordringer for norsk langrenn og kommende uttak. Nå får Lillehammer et tungt ansvar av FIS.

INGEN SKIBYTTER: Therese Johaug og Heidi Weng er begge glad i fellesstart med skibytte (skiathlon), men får ikke gå øvelsen i verdenscupen kommende sesong. Dermed blir det ingen generalprøver internasjonalt i denne øvelsen før VM. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
INGEN SKIBYTTER: Therese Johaug og Heidi Weng er begge glad i fellesstart med skibytte (skiathlon), men får ikke gå øvelsen i verdenscupen kommende sesong. Dermed blir det ingen generalprøver internasjonalt i denne øvelsen før VM. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Skiathlon er en rå øvelse, så jeg håper å få gå den øvelsen mer, skriver Emil Iversen i en SMS til Dagbladet torsdag formiddag.

Men det kan bli lenge til neste gang Iversen og resten av verdenseliten får gå den svært populære langrennsøvelsen.

- Det er beklagelig, sier langrennssjef Vidar Løfshus til Dagbladet.

Fellesstart med skibytte, populært kalt skiathlon, er nemlig fjernet fra verdenscupprogrammet i den kommende 2018/19-sesongen.

- Dessverre er det ikke skiathlon på verdenscupkalenderen kommende sesong. Det var ikke komiteens intensjon at dette skulle bli utfallet. Det er beklagelig, sier FIS' renndirektør Pierre Mignerey til Dagbladet.

En norsk drømmeøvelse forsvinner dermed ut av verdenscupprogrammet kommende sesong.

Enestående resultater

Martin Johnsrud Sundby har eksempelvis rekka 2-1-2-2-1-2-1-1-1-2 i de ti siste konkurranse av dette formatet. I de to siste skiathlon-øvelsene Sundby har blitt slått, er det nordmennene Simen Hegstad Krüger og Johannes Høsflot Klæbo som har klart det.

Therese Johaug har rekka 2-1-1-1-1 på distansen. I perioden etter at hun ble utestengt har Marit Bjørgen resultatene 2-1-4-1 å vise til. I det ene rennet Bjørgen ble nr. 4, ble for øvrig Heidi Weng nr. 2 og Ragnhild Haga nr. 3. Med andre ord har Norge levert minimum en 2. plass i samtlige skiathlon-øvelser internasjonalt mellom OL i Sotsji og OL i Pyeongchang, på begge kjønn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer