Norsk drømmestart: I rute til første VM-gull i laghopp siden 1993

De tyske favorittene har sviktet.

NORSK SUKSESS: Det kan bli et historisk norsk VM-gull i hoppbakken. De norske hopperne leder soleklart etter 1. omgang. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NORSK SUKSESS: Det kan bli et historisk norsk VM-gull i hoppbakken. De norske hopperne leder soleklart etter 1. omgang. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sist gang Norge ble verdensmester i laghopp var i VM i Falun i 1993.

Mye har forandret seg siden Falun-VM i 1993, men ikke alt:

Noriaki Kasai og Janne Ahonen hopper fremdeles som sistehopperen til henholdsvis Japan og Finland. I tillegg er Norge med i gullkampen akkurat som i 1993.

De norske hoppgutta har ofte endt opp som sølvgutter bak suverene Østerrike, men etter 1. omgang lever håpet om norsk VM-gull for fullt.

Norge, med Anders Bardal, Anders Jacobsen, Anders Fannemel og Rune Velta, leder klart etter 1. omgang og har alle muligheter til å ta sitt første VM-gull i laghopp på 22 år.

Tysk marerittstart Tradisjonen tro valgte Norge å prioritere rutine i lagkonkurransens første hopp. Stefan Kraft og Østerrike ledet da ringreven Anders Bardal gjorde seg klar.

Verdensmesteren fra Val di Fiemme i 2013 hadde bra høyde over kulen, men klarte ikke å bevare høyden slik han kan på stt beste. Men med 125 meter og foreløpig 2. plass fikk Norge en brukbar start.

Sammenlignet med utfordrer Tyskland var imidlertid starten glimrende. Michael Neymayer er Tysklands svakeste kort og ble slått av hele 19 poeng av Norge og 29 poeng av Østerrike i den første puljen. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer