Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Semifinalene i Champions League

Norsk duell i håndballens «Final Four»: - Nivået har aldri vært høyere

Giganter møtes i CL.

VET HVA DET GÅR I: Kari Aalvik Grimsbø er med blant de siste fire i Champions League for tredje gang. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VET HVA DET GÅR I: Kari Aalvik Grimsbø er med blant de siste fire i Champions League for tredje gang. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

GYÖR (Dagbladet): Lørdag går semifinalene i Champions League. I «Final Four» står Rostov-Don og HC Vardar, mens Györ og CSM Bucuresti spiller den andre semifinalen.

Det blir en aldri så liten norsk duell, med Kari Aalvik Grimsbø, Stine Bredal Oftedal (Györ) og Amanda Kurtovic og Marit Malm Frafjord (CSM Bucuresti) i aksjon.

Keeper Grimsbø mener nivået aldri har vært høyere. Hun gleder seg veldig.

- Det er et viktig mål for sesongen å kvalifisere seg til dette. Det er en stor begivenhet og et enormt trykk, og en enorm fanskare som kommer. Det er fantastiske rammer å spille under, sier Grimsbø til Dagbladet.

Tøffeste noensinne

Målet for Györ, som har vunnet Champions League tre ganger og har etablert seg som en av verdens aller beste klubber, er å komme seg til finalen. Men det blir tøft.

Grimsbø har sammen med den ungarske klubben tatt seg til semifinale to ganger, og vunnet hele greia én gang, i 2016/2017-sesongen.

- Jeg tror dette er den tøffeste semifinalen jeg noensinne har vært med på. Det er hakket jevnere enn før, og tøffe lag, så det blir veldig spennende. Det er litt snakk om hvem som har dagen, sier Grimsbø.

For Stine Bredal Oftedal blir det også en ny opplevelse. Hun kom fra franske Issy Paris før sesongen, og spiller Champions League-håndball for første gang i karrieren.

- Det er skikkelig kult, og det er i Budapest, noe som blir litt som en hjemmebane. Det blir trøkk, sier Oftedal til Dagbladet.

korsbåndoperert kne: Nora Mørk jobber hardt for å komme tilbake og bli klar til nye mesterskap. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer Vis mer

Hardt å se på

Semifinalene går altså i Budapest. Det er halvannen times kjøring fra Györ, og alt tyder dermed på at det blir fryktelig god stemning.

Nora Mørk, som for tiden er ute med en korsbåndsskade og må se semifinalene fra tribunen, innrømmer at det blir litt hardt å ikke skulle spille.

- Jeg vet akkurat hva jeg går glipp av. Györ har litt skadeproblemer nå, og vi skulle gjerne hatt fullt lag. Men det er mulig å gå til finale. Budapest blir på en måte som en hjemmebane, sier Mørk til Dagbladet.

Hun trives, som de andre nordmennene, veldig godt i Ungarn, og roser fansen.

- I Budapest i semifinalene, det er det sykeste jeg har opplevd, egentlig. Jeg tipper det er 6-7000 fans som skal dit. Det er skikkelig kult, sier Mørk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media