Norsk duo avviser partisk dømming

- Skivebom å skylde på oss.

(Dagbladet.no): Den norske dommerduoen Kenneth Abrahamsen og Arne Kristiansen er vant med å dømme håndball her hjemme foran et par hundre tilskuere.

I dag ble kubjellene og «rai rai» byttet ut med med en heksegryte i Köln - hvor ekstatiske 20 000 tyskere heiet fram heltene sine i VM-kvartfinalen mot Spania.

Tyskland vant 27-25 i en meget nervepirrende kamp, og mens tyskerne jublet, raste spanjolene mot det de oppfattet som partisk dømming fra nordmennene. Den spanske benken vendte seg mot nordmennene, og følte seg snytt for flere straffekast.

Også spanske aviser melder om partisk dømming.

Kenneth Abrahamsen har imidlertid verdens reneste samvittighet.

- Hvis spanjolene lar skuffelsen over tapet gå utover oss, er det en skivebom. Prestasjonene våre kan selvsagt variere i løpet av en kamp, men å legge skylda på oss vil være å bomme fælt, sier Abrahamsen til Dagbladet.no.

- Er det noe dere burde gjort annerledes?

- Under kampens gang må man gjøre det som føles riktig, og de vi gjorde føltes riktig der og da. Den spanske benken var under stort press utover i kampen, og da kan det fort føles som om alt går imot deg, sier han.

HAR GOD SAMVITTIGHET: Den norske dommerduoen Kenneth Abrahamsen og Arne Kristiansen fikk spanjolene på nakken etter kvartfinaletapet for Tyskland. - Hvis spanjolene lar skuffelsen over tapet gå utover oss, er det en skivebom, sier Abrahamsen. Foto: EPA/REUTERS
HAR GOD SAMVITTIGHET: Den norske dommerduoen Kenneth Abrahamsen og Arne Kristiansen fikk spanjolene på nakken etter kvartfinaletapet for Tyskland. - Hvis spanjolene lar skuffelsen over tapet gå utover oss, er det en skivebom, sier Abrahamsen. Foto: EPA/REUTERS Vis mer

Abrahamsen forteller at de har fått mange positive tilbakemeldinger, men har ingen forhåpninger om å få dømme en av semifinalene eller finalen.

- Dette er den tøffeste kampen vi noensinne har dømt. Etter å ha dømt en kvartfinale er det unaturlig å tro at vi skal få dømme en semifinale eller finale etterpå. Det blir sannsynligvis en plasseringskamp, tror Abrahamsen.

- Hvordan opplevde dere trykket i hallen?

- Helt enormt. Det var nesten 20 000 som sto over oss hele tida, det var helt fantastisk. Det er noe av det største vi har opplevd, sier Abrahamsen.

PS! I en annen kvartfinale tirsdag slo Danmark Island 42-41 etter ekstraomganger, og er klare for semifinalen i håndball-VM i Tyskland. Danskene møter Polen i semifinale.