Norsk duo i Stockholm

Jan Frode Andersen og Stian Boretti får begge delta i Stockholm Open. 5,3 millioner kroner ligger i premiepotten.

Begge de to spillerne fikk i går kveld vite at de er inne i kvalifiseringsturneringen til Stockholm Open som starter i dag. Stian Boretti spiller første kamp allerede klokka 09.00 lørdag mot finske Timo Nieminen. Finnen er favoritt og har slått nordmannen en gang før i karrieren.

Jan Frode Andersen er seedet som nummer åtte i kvalifiseringen og får en enklere start enn Boretti. Andersen møter tyskeren Christian Vinck i kampen etter Boretti. Andersen har møtt tyskeren en gang tidligere og da var det nordmannen som vant.

Skulle både Andersen og Boretti vinne sine kamper i dag møter de dessverre hverandre i 2. runde i kvalifiseringsturneringen. Det betyr at det ikke kan bli flere enn en nordmann med i hovedturneringen som starter på mandag.

Det store trekkplasteret i Stockholm Open siden i sommer har uten tvil vært amerikaneren Andre Agassi. Men for noen uker siden informerte han turneringsledelsen at han trekker seg fra alt spill i Europa resten av sesongen. Årsaken er at han for knapt to uker siden ble far til sitt andre barn med med kona Steffi Graf.

Stockholm Open ble vunnet av thailenderen Paradorn Srichaphan i fjor og har en total premiepott på 5,3 millioner kroner.