Håndball-EM

Norsk EM-gull - dansk kollaps

Danmark hadde EM-gullet i lomma.

EM-GULL: Emilie Hovden, Stine Skogrand og Nora Mørk smiler for EM-gull. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
EM-GULL: Emilie Hovden, Stine Skogrand og Nora Mørk smiler for EM-gull. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Danmark - Norge 25-27

LJUBLJANA/OSLO (Dagbladet): På det meste ledet Danmark med fem scoringer i EM-finalen.

Men en enorm opphenting fra Norge sørget for et nytt norsk EM-gull i et ekte håndballdrama.

- Jeg synes det er helt surrealistisk, for kampen var en berg-og-dal-bane. Jeg hadde en indre kamp i meg selv, for vi lå bak i store deler av kampen. Jeg er sykt stolt, for jeg skjønner ikke hvordan vi gjør det, sier Nora Mørk.

TAP: Danske Simone Petersen tok til tårene etter tapet mot Norge i håndball EM-finalen. Vis mer

- Gullet betyr veldig mye for meg, men det betyr mest for norsk håndball, jentene, klubbene og hele organisasjonen. Innstillingen er fantastisk. Helt utrolig. Vi snur det fordi vi har tro på det vi driver med, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til Viaplay.

- Man får en følelse av at ting ikke flyter helt. Det er ikke noen god følelse. Likevel er vi tålmodige og kjemper på, forklarer Henny Reistad til Dagbladet.

- Virker rystet

Norge fikk en tung start på finalen. Halvveis ut i første omgang ledet danskene med fire mål, og Thorir Hergeirsson tok time out.

- Norge er i krise, skrev TV 2 Danmark.

- Norge virker rystet, skriver BTs håndballkommentator Johnny Wojciech Kokborg.

Til pause var Norge tre mål bak. Mesteparten av æren for det sto Nora Mørk for. Med sju scoringer på sju forsøk.

Ellevill opphenting

Den andre omgangen startet jevnere, men danskene forsvarte ledelsen. Norge slet med å komme nærmere enn to mål bak, og på det meste ledet Danmark med fem mål.

Men Norge giret opp utover. Med ti minutter igjen utliknet Mørk. Sju minutter før slutt var Norge foran etter to kjappe scoringer fra Kristine Breistøl og en redning fra Kathrine Lunde.

GULL: Nora Mørk var stolt av lagkameratene etter seieren mot Danmark i EM-finalen. Video: Birthe Skingen / Rødt Kort Vis mer

- Vi gjør mange merkelige feil, men de presser oss og er dyktige. Det er bittert. Jeg unner Norge seieren, men man har mange tanker i hodet, sier danske Rikke Iversen i pressesonen.

Lagkamerat Kathrine Heindahl er tydelig preget når hun snakker med pressen.

- Først og fremst er jeg skuffa. Det er vanskelig å se på de andre jentene nå, for vi hadde så tro på oss selv, sier en gråtkvalt Heindahl.

GÅR VIRALT: Norske Ulrik Eriksson er sett over 70 millioner ganger på tiktok. Video: Ulrik Eriksson/@Handsfree Vis mer

- Danskene spiller best, men når kampene skal avgjøres er Norge skarpest, skriver TV 2 Danmarks ekspert Rasmus Boysen.

- Vi hadde på håndbrekket i den første omgangen, men det kommer seg i den andre. Danmark ble trøtte, og det var bensin på bålet for oss, oppsummerer Hergeirsson.

En gravid Camilla Herrem begynte å gråte i Viaplays studio.

- Jeg er rørt. Det var vanskelig å tenke at det skulle gå vår vei, men vi har en sinnssykt god lagmoral. Uansett hvem som kommer inn i dette laget her, så funker det. Jeg er så stolt over å være en del av dette fantastiske laget. Alle ære til jentene, sier Herrem.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer