KUNNE SLIPPE JUBELEN LØS: De norske jentene tok endelig et EM-gull i strandhåndball. Her etter seieren i semifinalen mot Spania. Foto: Igor Kralj/PIXSELL
KUNNE SLIPPE JUBELEN LØS: De norske jentene tok endelig et EM-gull i strandhåndball. Her etter seieren i semifinalen mot Spania. Foto: Igor Kralj/PIXSELLVis mer

Strandhåndball-EM:

Norsk EM-gull i strandhåndball

Slo Polen i finalen.

(Dagbladet): De norske strandhåndballjentene hadde muligheten til å sikre Norges aller første gullmedalje for kvinner i beach-EM, søndag.

Det eneste hinderet foran jentene var Polen, et lag som jaktet sin aller første medalje.

Etter to svært jevne set var det til slutt de norske jentene som kunne slippe jubelen løs, etter 16-15 og 19-16 i finalen.

- Vi har slåss om medalje hver år de seneste åra. I dag måtte vi gjøre minst mulig feil, og prøve å komme til gode skuddsjanser hver gang, sa Norges trener Eskil Berg Andreassen i seiersintervjuet på TV 2 Sportskanalen i dag.

Første set var svært jevn, og etter å ha ligget bak Polen klarte de norske jentene å snu det. Etter en spennende slutt endte det første settet med norsk ettmålsseier, 16-15, og alt de norske trengte så var én set-seier til.

Polen kom best i gang i det andre settet, men Norge svarte direkte.

Reddet norsk gull

De to lagene fulgte hverandre like tett i det andre settet, men Polen lå til stadighet to poeng foran. På stillingen 10-8 til Polen sørget god norsk jobb for at Norge snudde det til 10-12, men Polen svarte raskt.

En av spillerne som sørget for at det var jevnt mellom de to, var Ida Wernersen fra Fredrikstad Ballklubb. Hun tok ansvar da Norge trengte det som mest, og skaffet svært viktige, norske poeng.

Polen tok time-out da 15 sekunder gjensto av det andre settet, og Norges viktigste forsvarsjobb ventet. Men da Rikke Granlund reddet Polens siste forsøk, kunne de norske jentene endelig slippe jubelen løs.

Maren Aardahl satte Norges siste ball i mål, og Norge vant 16-19.

Maren Aardahl, Katinka Haltvik, Marielle Martinsen, Martine Wefler, Marte Smistad, Elisabeth Hammerstad, Rikke Marie Granlund, Kathrine Sæthre, Ida Wernersen og Julie Aspelund Berg var de norske jentene som tok gull.

Tidligere søndag møtte det norske herrelaget overmakten da Danmark vant 2–0 i sett og sikret 7.-plassen i europamesterskapet. Danskene var i en klasse for seg og tok en klar seier med settsifrene 22–8 og 20–10.

NORSK JUBEL: Her fra semifinaleseieren. Foto: Igor Kralj/PIXSELL
NORSK JUBEL: Her fra semifinaleseieren. Foto: Igor Kralj/PIXSELL Vis mer