Norge - Serbia

Norsk fadese:
- Et fryktelig slag

Erling Braut Haaland (22) og Norge maktet ikke å overvinne det serbiske maskineriet på Ullevaal tirsdag kveld.

SE LIVE: Reaksjoner etter Norges tap for Serbia på Ullevaal. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Serbia 0-2 (0-1)

ULLEVAAL (Dagbladet): Tirsdag kveld tok Norge imot Serbia til skjebnekamp om gruppeseieren i Nations League. De norske gutta måtte slå tilbake etter tapet mot Slovenia på lørdag.

Ståle Solbakkens menn trengte bare ett poeng for å vinne gruppen og med det fastlå opprykket til det øverste nivået i Nations League.

Det norske laget gikk hardt ut fra startblokkene, men det offensive maskineriet til Serbia ble for vanskelig å håndtere for Norge. Gjestene vant skjebnekampen 2-0, og Norge rykker dermed ikke opp til det øverste nivået.

NATIONS LEAGUE
Norge – Serbia0-2
Sverige – Slovenia1-1
Serbia641113-513
Norge63127-710
Slovenia61326-106
Sverige61147-114

Skuffet

Ståle Solbakken var skuffet etter kveldens oppgjør:

- De går veldig høyt på oss. Det hadde vi forberedt på, men det blir vanskelig for oss å spille oss ut bakfra. De gamblet litt, og lykkes med det, sier han til TV 2.

TAP: Landslagssjef Ståle Solbakken og hans mannskap maktet ikke å få det resultatet de ønsket mot Serbia. Foto: Javad Parsa / NTB
TAP: Landslagssjef Ståle Solbakken og hans mannskap maktet ikke å få det resultatet de ønsket mot Serbia. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer

På spørsmål om hvordan han reflekterer rundt null poeng på denne samlingen, sier landslagssjefen:

- Vi har ikke spilt vår beste fotball, men det er små marginer i dette gamet her. Det var nok flere spillere som var tettere maksform på forrige samling, men det skal ikke være noe unnskylding. Slovenia skal vi slå både på en god og middels dag, mens Serbia må vi nok spille opp mot maksnivå hvis vi skal få et resultat mot. Det greide vi ikke i dag.

Martin Ødegaard følger opp:

- Det er frustrerende. Vi starter ok og henger godt med de første 20-30 minuttene. Etter det så lugger det mye. De spiller seg til mye farligheter, og vi kommer ikke helt oppi dem. Med ball er det ikke godt nok. Vi må ikke grave oss helt ned og tenke på at det har vært mye positivt i Nations League-kvalifiseringen også.

DEPPET, MEN FATTET: Martin Ødegaard etter tap 0-2 i fotballkampen i Nations League mellom Norge og Serbia på Ullevaal Stadion. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
DEPPET, MEN FATTET: Martin Ødegaard etter tap 0-2 i fotballkampen i Nations League mellom Norge og Serbia på Ullevaal Stadion. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer

- Et fryktelig slag

Allerede før minuttet var gått kunne Norge tatt ledelsen. Alexander Sørloth (26) vant ballen i gunstig posisjon og spilte Haaland (22) alene gjennom, men jærbuen sitt skudd ble reddet mesterlig av Serbia-målvakt Milinkovic-Savic.

De store sjansene uteble i minuttene etter Haalands bom, men jærbuen prøvde seg fra langt hold snaue kvarteret senere - via en serbisk forsvarsspiller og ut.

- Han er frustrert og prøver å guide lagkameratene, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

JUBEL: Juventus-lagkameratene Dusan Vlahovic og Filip Kostic i full jubel etter å ha tatt ledelsen mot Norge. Foto: Javad Parsa / NTB
JUBEL: Juventus-lagkameratene Dusan Vlahovic og Filip Kostic i full jubel etter å ha tatt ledelsen mot Norge. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer

Serbia tok mer og mer over ut over i den første omgangen, og rett før pause smalt det.

Filip Kostic (29) fosset nedover venstrekanten og det norske forsvaret holdt ikke følge. Juventus-spilleren slo hardt inn i feltet og inne i boksen banket hans lagkamerat i den italienske storklubben, Dusan Vlahovic (22), inn 1-0 til gjestene.

- Et fryktelig slag for det norske laget, utbrøt kommentator Alsaker.

Dermed gikk Serbia til pause i ledelsen. Norge måtte heve seg og score i den andre omgangen, for å vinne gruppen.

Norsk kollaps

Akkurat som i den første omgangen gikk Solbakkens menn hardt ut fra start.

Fire minutter inn i omgangen kom Julian Ryerson seg løs på høyrekanten. Innlegget til Union Berlin-spilleren traff pannebrasken til Haaland inne i boksen, men headingen til 22-åringen ble for svak.

SVIKTET: Åge Hareide synes det er synd at Norge spolerer en slik sjanse, men synes Norge tidvis viste et godt nivå. Vis mer

Og Serbia skulle straffe Norge hardt igjen. Sander Berge mistet ballen på midtbanen, og Ivan Ilic kunne storme fremover i banen. Han spilte på tvers til Aleksandar Mitrovic, som kontant satte inn 2-0 for gjestene.

- Sånne feil har ikke Norge råd til å gjøre når de møter en såpass bra motstander, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen etter at Serbia økte ledelsen.

Etter scoringen løftet Norge seg noe i banespillet, men de evnet ikke å finne veien til mål. Flere scoringer ble det heller ikke på Ullevaal , og med det står Serbia igjen som gruppevinner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer