Norsk fanklubb utløste Ferguson-bråket

- Vi frykter forholdet er ødelagt nå, sier supporterklubben.

(Dagbladet.no): - Vi har lagt inn et bud på Berbatov, og vi har gode forhåpninger om å få kjøpt ham. Han har imponert i lang tid, og kan bli en fin tilvekst.


Dette Alex Ferguson-sitatet startet en offentlig krangel mellom et fornærmet Tottenham og et kjøpelystent Manchester United, og endte med at London-klubbens styreformann
Daniel Levy anmeldte Ferguson og United til det engelske fotballforbundet.

- Dette er trolig et av de verste overtramp noen Premier League-manager har gjort seg skyldig i noensinne, og det er usedvanlig hyklersk med tanke på Fergusons utsagn når det gjelder Cristiano Ronaldo og Real Madrid, tordnet Tottenham-sjefen.

Ferguson svarte bryskt at han ikke ante hvor de engelske avisene hadde sitatet fra og mente hele saken ville bli pinlig for Tottenham.

Men den adlede skotten visste nok bedre.

- En skremmende opplevelse

Sitatene The Sun, SkySports og de fleste engelske aviser blåste opp forrige fredag stammet nemlig fra Norge.

- Vi har fått en skikkelig lærepenge og dette har vært en skremmende opplevelse, sier Steinar Madsen som er webredaktør for Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb.

IKKE BLID: Fergusons kommentar om Berbatov skapte enorme reaksjoner og en anmeldelse fra Tottenham. Nå viser det seg at United-sjefen ble feilsitert av klubbens skandinaviske supporterklubb. Foto: Alastair Grant/AP
IKKE BLID: Fergusons kommentar om Berbatov skapte enorme reaksjoner og en anmeldelse fra Tottenham. Nå viser det seg at United-sjefen ble feilsitert av klubbens skandinaviske supporterklubb. Foto: Alastair Grant/AP Vis mer

Det var saken «Tror på Berbatov-kjøp» på supporteklubbens nettsted United.no som utløste hele rabalderet.

- Ferguson ble intervjuet av vår journalist Lars Morten Olsen, men Ferguson nevnte aldri Berbatov ved navn. Olsen regnet med det var Berbatov det var snakk om, men trakk noen konklusjoner det ikke var grunnlag for, sier Madsen til Dagbladet.no.

Saken ble lagt ut på supporterklubbens nettsider og telefonene begynte straks å kime fra nyhetskåte journalister på balløya.

- Vanskelig å høre hva Ferguson sa

- Lars Morten tenkte kjapt at han hadde dummet seg ut, men selv om han var eneste journalist som intervjuet Ferguson var det vanskelig å høre hva han sa på grunn av mye støy i området der de satt, forklarer Madsen.

Etter et par timer ble saken fjernet fra nettsidene og erstattet med en notis som fortalte at saken var borte fordi supporterklubben fryktet engelske aviser ville vri på Ferguson-sitatene. 

Så var plutselig sir Alex Fergusons pressesekretær på tråden.

- Hun ringte for å høre hva som hadde skjedd og vi forklarte alt sammen. Ferguson forsto at dette stammet fra vårt intervju med ham to dager tidligere. Nå håper vi at sannheten kan komme frem - at Ferguson ikke har sagt dette - og at det tar brodden av Tottenhams klage, sier Madsen.

Norsk fanklubb utløste Ferguson-bråket

Frykter forholdet er ødelagt

Svært få journalister har bedre kontakt med den mektig United-manageren enn den skandinaviske supporterklubbens Lars Morten Olsen. Foran hver sesong har deres medlemsblad et fyldig intervju med Ferguson.

Nå frykter de at tabben har gjort uopprettelig skade.

- Vi må bare ta lærdom av dette, men det er klart vi frykter at forholdet til Ferguson er ødelagt. Vi håper allikevel at det kan fortsette når dette oppstyret legger seg litt. Vi har hatt et veldig godt forhold i mange år, sier Madsen.

Manchester Evening News skriver at Manchester United har sjekket opptaket fra intervjuet og at det ikke skal være noen upassende kommentarer fra sir Alex Ferguson.

Journalist Lars Morten Olsen har ikke svart på Dagbladet.nos henvendelser de to siste dagene.

<B>STRIDENS KJERNE:</B> United vil kjøpe Tottenhams stjernespiss Dmitar Berbatov.
<B>UTLØSTE BRÅKET:</B> Det var fra denne artikkelen de oppsiktvekkende Ferguson-sitatene stammet. Nå viser det seg at Ferguson aldri har nevnt Berbatov.
<B>BLÅST OPP:</B> Fergusons angivelige sitater ble slått stort opp i engelske aviser.
<B>- PINLIG FOR TOTTENHAM:</B> Alex Ferguson ser ut til å ta beskyldningene med ro.