Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk femmålstap i EM-kvalifiseringen

20-25 mot Romania.

TAP: Det kladdet skikkelig for Nora Mørk & co. mot Romania. Her er hun i aksjon under VM. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TAP: Det kladdet skikkelig for Nora Mørk & co. mot Romania. Her er hun i aksjon under VM. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

De norske verdensmesterne i håndball gikk på en smell mot Romania og røk 20-25 i EM-kvalifiseringen onsdag.

Etter en jevn start fikk hjemmelaget dra fra til 7-3 etter ti minutter. Grimsbø hadde ingen særlig hjelp foran seg og Hergeirsson valgte å ta en tidlig time out.

Det hjalp ikke særlig og rumenerne fortsatte å dra ifra. 10-4 etter 16 minutter ble til 12-4 etter 22 minutter. Laget var opp på en åttemålsledelse fire minutter før pause. Norge knappet innpå med ett mål før hvilen. Da sto det 16-9.

Etter 40 minutter var ledelsen redusert til 18-13 og det var en viss kontakt, men nærmer enn fire mål kom aldri de norske jentene.

De norske spillerne fortsatte å bomme også etter pause og gjorde at Paula Claudia Ungureanu virket som en levende vegg. Bakover var det norske forsvarsspillet langt unna det som sikret laget verdensmesterskapet i Danmark før jul.

Det kladdet skikkelig for Nora Mørk & co. De klarte å redusere en del mot slutten da de rumenske spillerne begynte å bli slitne.

Lagene møtes igjen i Stavanger søndag. Da må nok intensiteten i det norske forsvarsspillet opp flere hakk skal Norge bli gruppevinner.

De to beste fra gruppen går til EM-sluttspillet i Sverige i desember.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram