Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk festdag da United gikk videre

London (NTB-Reuters): Ole Gunnar Solskjær scoret to mål og Ronny Johnsen ett, da Manchester United sendte 2. divisjonslaget Walsall hodestups ut av FA-cupen lørdag. Hjemmelaget startet kampen med tre nordmenn på banen, og avsluttet den med fire. Publikum gikk fornøyd hjem etter 5-1-seieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også de 8500 tilskuerne som var kommet for å heie på Walsall smilte da de forlot «drømmenes teater». Laget satset offensivt, og fikk til slutt belønning. Da franskmannen Roger Boli scoret Walsalls trøstemål i det 72. minutt, kastet samtlige spillere seg ned på gresset for å demonstrere sin glede. Taperlaget fikk stående applaus fra sine fans etter kampen.

Cole scoret i likhet med Solskjær to ganger, og var banens dominerende spiller. I tillegg til målene hadde han et 60-metersløp med avdribling av fem motspillere før keeper James Walker såvidt avverget til corner.

Cole hadde også et stolpeskudd og la opp til Solskjærs første mål.

Til gjengjeld har Cole nordmannen Erik Nevland å takke for sitt andre mål. Rogalendingen kom alene med keeper, men Walker kastet seg i beina på ham og slo ballen rett til Cole.

United-klasse

Ettermiddagen startet ikke så bra for Solskjær, som fikk gult kort for å felle Boli. Franskmannen er bror av mer kjente Basile, og en god venn av Eric Cantona. Det hjalp ham og Walsall lite da United skrudde opp tempoet og viste sin klasse.

Cole ordnet ledermålet etter ti minutter, da han fikk ballen på kanten av straffefeltet, vendte og skjøt i hjørnet. Det andre målet kom etter fint kombinasjonsspill mellom Brian McClair, Cole og Solskjær. Nordmannen avsluttet fra 12 meter.

Alex Ferguson ga lørdag spilletid til folk i stallen som sjelden slipper til. Etter ett minutt på banen kom Erik Nevland fri og banet vei for Coles andre mål i det 65. minutt, og tre minutter senere gjorde Solskjær som han pleier når han er alene med keeper.

Boli reduserte, men Johnsen gjenopprettet orden da han nikket inn et hjørnespark fra David Beckham. Johnsen og Henning Berg dannet stopperpar i United for første gang, og bookmakerne reagerte på United-oppvisningen med å redusere oddsen på trippeltriumf i serie, FA-cup og mestercup til 11,0. Laget er soleklar FA-cupfavoritt med bare 3,25 i odds.

Arsenal videre

Middlesbroughs Paul Merson scoret mot sine tidligere lagkamerater etter 62 minutter, men Arsenal ledet allerede 2-0 ved pause og halte seieren i land.

Marc Overmars løp igjennom et vidåpent hjemmeforsvar og satte inn 1-0 allerede etter to minutter. Ray Parlour doblet ledelsen med nok en gjenomløpning etter 19 minutter.

Arsenal spilte godt før pause, men mistet konsentrasjonen og var ved et par anledninger nær ved å miste seieren mot slutten av kampen. Da tre minutter gjensto var dansken Mikkel Beck alene gjennom, men han skjøt svakt rett på Arsenals østerrikske vikarkeeper Alex Manninger.

Uten bomber

De fleste andre eliteserielagene kom seg også velberget gjennom 4. runde. Derby og Leicester sa takk for seg mot Coventry og Crystal Palace, men ettersom begge røk ut mot eliteserielag var det ikke overraskende.

Bunnlagene Tottenham og Barnsley, førstnevnte med Espen Baardsen mellom stengene, stoppet på 1-1 og må ut i omkamp onsdag 4. februar.

Baardsen sto igjen overbevisende som vikar for skadde Ian Walker, mens Jan Åge Fjørtoft takket være cupinnsats for Sheffield United i 3. runde er uaktuell for Barnsley-laget i cupkamper denne sesongen.

Leeds og Wimbledon kom seg velberget gjennom 16-delsfinalen med 1-0-seire mot henholdsvis Grimsby hjemme og Huddersfield borte. Gunnar Halle var satt ut av Leeds-laget, mens Ståle Solbakken fikk med seg storparten av Wimbledons kamp som innbytter.

Spenning

Etter at de store «bombene» uteble i lørdagens kamper, rettes blikket mot søndagens oppgjør. West Ham skal ut i en vanskelig bortekamp mot særdeles ustabile Manchester City, men størst oppmerksomhet får utvilsomt kampen Stevenage - Newcastle. De halvprofesjonelle spillerne i Stevenage, blant dem nordmannen Thomas Johansen (22) fra Sarpsborg, gleder seg enormt til møtet med Alan Shearer & co. Med seier utløser de en av tidenes bomber i den engelske FA-cupen.

Mandag får Petter Rudi og Sheffield Wednesday besøk av Blackburn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!