Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Maiken Caspersen Falla vant i Ruka

Norsk festdag: Falla-seier og Johaug-gladnyhet

Maiken Caspersen Falla banket verdenseliten i Ruka og spurtet inn til ny verdenscupseier. Therese Johaug kom overraskende godt ut av sprintdagen i Ruka.

SPORTSNYHETENE: Falla var i en egen klasse i finalen og banket rivalene i den siste diagonalbakken. Det ga en suveren verdenscupseier til den regjerende sprintverdensmesteren. Video: NRK Vis mer

RUKA / OSLO (Dagbladet): Maiken Caspersen Falla, Tiril Udnes Weng og Ane Appelkvist Stenseth tok seg alle til sprintfinalen i Ruka.

Det samme gjorde Stina Nilsson, Sadie Bjornsen og Jonna Sundling.

Maiken Caspersen Falla var i en egen klasse i finalen og banket rivalene i den siste diagonalbakken. Det ga en suveren verdenscupseier til den regjerende sprintverdensmesteren.

- Jeg elsker den klassiske klatringen, men det er også veldig tungt. Det tar noen minutter etter målpassering før jeg klarer å røre meg igjen. Det var tøft, men jeg er veldig glad for tiårsjubileumet her i Kuusamo, sa Falla i arrangørintervjuet etter seieren.

Om taktikken, sier hun:

- Jeg forsøkte å spare litt energi i den første motbakken og ha en god posisjon. Jeg forsøkte å forbli minst mulig stresset, for å deretter eksplodere. Planen fungerte, sier hun.

Jonna Sundling ble nr. 2. Sadie Bjornsen kapret 3. plassen ett hundredel foran den norske kometen Ane Appelkvist Stenseth.

Stina Nilsson ble hindret og endte på 5. plass, mens Tiril Udnes Weng ble nr. 6 og sist i finalen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen røk ut i semifinalen - til tross for å ha herjet med Nilsson i kvartfinalen.

Dog sprintdag for Johaug

Therese Johaug hadde en oppløftende dag på jobben.

Langrennseneren ble nr. 33 og 25 i de to sprintene hun deltok i forrige sesong, i minitourene på Lillehammer og i Quebec.

I sprinten i Ruka i dag var Johaug svært nær å gå videre til semifinalen og skaffet seg et godt utgangspunkt før helgas to distanserenn.

GOD DAG: Therese Johaug kom nesten til semifinalen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GOD DAG: Therese Johaug kom nesten til semifinalen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Johaug slo - overraskende nok - hovedrivalene Krista Pärmäkoski, Frida Karlsson og Charlotte Kalla i dagens sprint, i tillegg til Heidi Weng.

Bare Natalja Neprjajeva og Stina Nilsson av sammenlagtkanonene slo Johaug og har et lite forsprang på kapasitetsdronningen før helgas to distanserenn.

Men ikke et så stort forspang som de burde ha hatt.

Neprjajeva, som ble nr. 4 i sitt semifinaleheat, seiler nå opp som Johaugs største utfordrer i sammenlagtkampen i minutouren i Ruka.

I morgen står 10 kilometer intervallstart i klassisk på programmet, etterfulgt av jaktstart 10 kilometer fristil søndag

Positiv Johaug-dag

Johaug åpnet forsiktig og lå bakerst i starten av den første kvartfinalen. Da sammenlagtutfordrer Krista Pärmäkoski gjorde en taktisk tabbe, avanserte Johaug før den siste diagonalbakken.

Der klarte Johaug å gå seg opp én plass til og inn til 4. plass i heatet, rett bak Tiril Udnes Weng, Maiken Caspersen Falla og Sadie Bjornsen.

Johaug røk til slutt ut på tid, men dagen ble likevel en suksess for 31-åringen, som har fått et uventet forsprang etter sprinten til Frida Karlsson, Charlotte Kalla og Krista Pärmäkoski.

Sveriges største sammenlagthåp, Frida Karlsson og Charlotte Kalla, røk ut i prologen. Det samme gjorde Heidi Weng med sin 31. plass. Weng røk med ni hundredeler - opp til navnesøster Tiril Udnes Weng på 30. plass.

De har dermed en jobb å gjøre for å hente inn det tapte i sammendraget på de to gjenstående distansene i minitouren i Ruka, altså 10 kilometer intervallstart i klassisk lørdag og jaktstart 10 kilometer fristil søndag.

Også Maja Dahlqvist - en av verdens beste sprintere - røk overraskende nok ut i prologen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media