Premier League

Norsk fiasko bak Solskjær

I sesongen 1997/98 spilte 23 nordmenn i Premier League. Nå er det fire. I helga var tre av dem ikke engang i troppen.

FØLGES MED ARGUSØYNE: Ole Gunnar Solskjær får stor oppmerksomhet for jobben i Manchester United. Verre er det med de andre nordmennene i Premier League. Foto: NTB scanpix
FØLGES MED ARGUSØYNE: Ole Gunnar Solskjær får stor oppmerksomhet for jobben i Manchester United. Verre er det med de andre nordmennene i Premier League. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER (Dagbladet): Norge har i realiteten bare én mann som spiller fast i Premier League: Joshua King (27). Ellers er det trøbbel over hele linja.

Skuet er sørgelig her i England: Kanskje en sjelden gang dukker en norsk fotballspiller opp i en avisnotis. Det er Ole Gunnar Solskjær for fulle mugger. «Alle» er opptatt av om han klarer å gjenreise Manchester Uniteds storhet. Men fakta er at Norge også har fire spillere i Premier League:

Joshua King i Bournemouth, Mohamed Elyounoussi i Southampton, Ørjan Håskjold Nyland i Aston Villa og Alexander Tettey i Norwich.

I helgas første serierunde var tre av spillerne ikke i troppen. Bare King fikk 90 minutter, da Bournemouth spilte 1-1 mot Sheffield United.

Alexander Sørloth ble før sesongen sendt på lån fra Crystal Palace til Trabzonspor.

Mye penger

- Det er blitt få nordmenn i Premier League. Men forklaringen er naturlig, sier TV 2-ekspert Erik Thorstvedt til Dagbladet.

- Pengene som har kommet inn i Premier League, gjør at klubbene kan hente spillere fra hele verden. Det er litt for mye å forvente at Norge skal være hovedleverandør av spillere. Landslagets renommé spiller inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer