Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk fiasko i bingorenn: - På førsterunden blåste jeg nesten ut av løypa

Ukrainske Olena Pidrusjna taklet vinden og vant verdenscupsprinten.

TØFF OPPGAVE: Marte Olsbu endte på 60.-plass og måtte innrømme at forholdene gjorde oppgaven vanskelig.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TØFF OPPGAVE: Marte Olsbu endte på 60.-plass og måtte innrømme at forholdene gjorde oppgaven vanskelig. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Ukrainske Olena Pidrusjna taklet vinden og vant fredagens verdenscupsprint i skiskyting i Canmore. De norske jentene ble statister.

Voldsomme og varierende vindkast gjorde forholdene på standplass mildt sagt utfordrende for den kvinnelige skiskyttereliten i Canada. Strafferunden var i flittig bruk, men ukrainske Pidrusjna skjøt to fulle hus på veien mot karrierens tredje pallplass i verdenscupen.

Det holdt til seier. Sisterunden til den ukrainske 29-åringen luktet det i tillegg svidd av. Ut fra siste skyting var Pidrusjna hele 16,1 sekunder bak den polske overraskelsen Krystyna Guzik, men i mål var hun 7,5 sekunder foran samme jente.

Nevnte Guzik ble nummer to etter å ha skutt fullt hus underveis.

Wierer på pallen Italienske Dorothea Wierer knep den siste pallplassen etter å ha skutt på seg kun én strafferunde underveis. Fjerdeplassen gikk til den polske overraskelsen Monika Hojnisz, mens latviske Baiba Bendika skjøt fullt hus og tok en meget overraskende femteplass.

For de norske jentene ble ikke sprinten noen god opplevelse. Både Synnøve Solemdal og Marte Olsbu måtte begge tåle fem strafferunder og havnet langt ned på resultatlista.

Det samme gjorde Hilde Fenne, som riktignok øynet håp om en opptur etter fullt hus på liggende skyting. På stående ble det til gjengjeld fire bom, og dermed ble det heller ikke verdenscuppoeng på henne. Vossingen ble beste norske jente på 53.-plass.

- Det var nok ikke vinden som tok meg i dag. Jeg sto ikke godt nok og klarte ikke stå i ro på stående. Det var tilbake til gamle synder, sa Fenne til NRK.

Olsbu tatt av vinden Marte Olsbu endte på 60.-plass og måtte innrømme at forholdene gjorde oppgaven vanskelig.

- Det blåste da jeg kom inn, og jeg stilte fem knepp til venstre og to knepp opp. Aner ikke hvor skuddene satt, sa hun til NRK.

- På førsterunden blåste jeg nesten ut av løypa, men det bedret seg underveis. Da ble det lettere å gå, tilføyde hun.

Kaia Wøien Nikolaisen og Synnøve Solemdal ble henholdsvis nummer 67 og 74.

Verdenscupen i Canada fortsetter med fellesstarter lørdag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram