Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk fiasko i Elitloppet

STOCKHOLM (Dagbladet): Kusken Vidar Hop gjorde ingen feil. Alt stemte for Rite On Line. Bortsett fra styringen til den amerikanske kusken bak den store favoritten Moni Maker. Han er skyld i elendigheten. Fryktelig bittert, sier eier Lennart Bäverholm etter fiaskoen i Elitloppet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nå skal vi ut i løp og ta revansje mot den internasjonale eliten så fort som mulig. Den raskeste sjansen vi får, er i København om to uker. Da er vi der. Slik uflaks er det umulig å ha tre ganger på rad, mener Bæverholm.

I Oslo Grand Prix på Bjerke for to uker siden fikk Rite On Line åpningen for seint. I går travet den norske hesten over mål murt inne bak fire hester i kvalifiseringsløpet til Elitloppet.

Den amerikanske kusken Wallie Hennessey hadde enorm respekt for spurtegenskapene til Rite On Line. Dermed ødela han like godt alt. Sendte Rite On Line og den norske fansen hjem uten plass i finalen. Og han sørget samtidig for at den store favoritten Moni Maker tapte sitt kvalifiseringsløp.

Altfor sakte

Han kjørte altfor sakte i tet. Dermed inviterte han alle hestene i køen til speedoppgjør mot mål. Moni Maker er sterk. Hun har aldri vært særlig speedig, sier trener Oddmund Wallevik.

- Moni Maker har aldri før travet så sakte som 1,16 underveis på mange år, mener Lennart Bäverholm.

- Alt stemte med det taktiske. Dette var ren uflaks. Sannsynligvis var det eneste muligheten jeg fikk til å være med i Elitloppet. Og så kjører jeg over mål med en hest som ikke er i nærheten av å være sliten, sier kusk Vidar Hop.

- Normalt holder Moni Maker høyt tempo hele veien. Bare ikke i dag. Akkurat nå skulle den amerikanske kusken kjøre passivt. Det har han aldri gjort før. Nå er jeg oppriktig lei meg, sier Vidar Hop.

- Hvem som kjører i København får jeg vente litt med å bestemme. Mye avhenger av hva som skjer med politietterforskningen rundt Atle Hamre. Uansett kjørte Vidar Hop helt etter planen. Han gjorde absolutt ingen feil. En god erstatter, påpeker Bäverholm.

Bortkjørt

Den amerikanske kusken Wallie Hennessey hadde en elendig ettermiddag i går. Først kjørte han bort Moni Maker i kvalifiseringen.

Så gjorde han like godt det samme i finalen. Den belgiske superkusken Jos Verbeeck viste klassefjorskjell. Da Hennessy var like skvetten i finalen, som han var i kvalifiseringen. Verbeeck dempet tempoet til ruslefart i 500 meter midtveis i løpet. Med full gass og 1,06 de siste 400 meterne, var Moni Maker sjanseløs i angrepet.

Verbeeck mottok applausen etter seieren med en skikkelig veranda til overleppe. Det er mye penger der Verbeeck beveger seg. Han fikk 200000 kroner for jobben i går. Godt nok til å betale for nye tenner. Verbeeck smakte på et balltre for noen dager siden. Han sa han hadde tatt noen biltjuver på fersk gjerning.

Og de gikk med balltre på seg.