Nordmennene skuffet i Kvitfjell

Norsk fiasko i Kvitfjell

Ingen av de norske alpinistene klarte å hevde seg i utforrennet i Kvitfjell. Kjetil Jansrud ble beste nordmann på åttendeplass da italienske Dominik Paris vant.

STEMTE IKKE: Kjetil Jansrud fikk det ikke til å klaffe på hjemmebane i Kvitfjell. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
STEMTE IKKE: Kjetil Jansrud fikk det ikke til å klaffe på hjemmebane i Kvitfjell. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den ferske utforverdensmesteren Jansrud fikk ikke full klaff ned OL-bakken i Kvitfjell, men var likevel raskeste nordmann. Han kom i mål 1,04 sekund bak Paris.

Verdenscupleder i utfor, Beat Feuz, ble nummer to, 0,25 sekund bak italieneren, mens østerrikske Vincent Kriechmayr ble nummer tre, 0,64 bak.

Med seieren tok Paris inn 20 poeng på Feuz i kampen om sammenlagtseieren i utfor, og nå skiller 80 poeng mellom de to. Det er trolig ikke nok til å ta igjen sveitseren da kun ett utforrenn gjenstår av årets sesong.

Feuz kjørte inn til ledelse fra startnummer fem, men ledelsen hold kun til Paris satte utfor to startnumre senere. Italieneren kjørte ned på 1.45,74. Paris lå nesten tre tidels sekund bak før siste mellomtid, men en vanvittig avslutning sikret italiensk seier.

Under treningsomgangen fredag var Jansrud raskeste mann ned utforbakken, mens Adrian Smiseth Sejersted var nest raskest. Det klarte ikke duoen å gjenskape lørdag.

- Det er litt skuffende i dag. Jeg gjør det vanskelig for meg selv med en feil der jeg blir dratt veldig langt ned. Det er sånn i Kvitfjell at den hastigheten du opparbeider deg, kan du ha med deg hele veien til mål, sa Jansrud til NRK etter løpet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer