Norsk fiasko i Planica

De norske gutta hoppet svært varierende i sesongens siste lagkonkurranse og ble nummer seks i skiflygingen i Planica. Opp til vinnende Polen skilte 125 poeng.

LANGT BAK: Johann André Forfang hoppet lengst av de norske i lagkonkurransen, men måtte se Norge bli nummer seks. Foto: Darko Bandic / AP / NTB scanpix
LANGT BAK: Johann André Forfang hoppet lengst av de norske i lagkonkurransen, men måtte se Norge bli nummer seks. Foto: Darko Bandic / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norges lag, med Robin Pedersen, Robert Johansson, Marius Lindvik og Johann André Forfang, fikk ingen god avslutning i den avsluttende lagkonkurransen denne vinteren.

I Planica var det de polske hopperne som gjorde sakene sine best, og med bunnsolid hopping vant de 8,1 poeng foran Tyskland. På hjemmebane tok Slovenia 3.-plassen 24,8 poeng bak, mens de norske gutta gjentok den svake 6.-plassen fra Vikersund.

Med 1502,6 poeng endte Norge hele 125,3 poeng bak Polen. Opp til pallen var det over 100 poeng.

Med seieren tok Polen sin aller første lagtriumf i skiflyging i verdenscupen.

Ryoyu Kobayashi viste nok en gang at han er helt rå i bakken denne sesongen. Japaneren klinket til med 240 og 237 meter. Tyske Markus Eisenbichler ville ikke være noe dårligere og sikret dagens lengste hopp med 246 meter.

Varierende norsk hopping

Forfang klinte til med 231 meter i finalen og hoppet lengst av de norske. Det var hele 19,5 meter lenger enn han klarte i sitt første hopp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer