FIASKO: Aleksander Aamodt Kilde virket ekstremt skuffet da han kom ned til mål i Åre. Han gjorde noen feil som kostet dyrt. Video: NRK Vis mer

Norsk fiasko i super-G: - Dette er en nedtur for oss

Det ble ingen stor norsk super-G-dag i Åre. Ingen av de norske var i nærheten av å kjempe om medalje, og bare én nordmann var blant de ti beste.

ÅRE/OSLO (Dagbladet): Aleksander Aamodt Kilde, Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal var tre nordmenn i Åre som hadde en skikkelig mulighet til å ta medalje under onsdagens super-G.

Det gikk imidlertid ikke bra for noen av de norske medaljehåpene, og isteden var det Adrian Smiseth Sejersted som blir Norges beste på delt 8. plass.

- Ja, jeg vil si dette er en nedtur for oss, med tanke på at super-G er «vår disiplin». Vi burde levert bedre. Vi prøver, men treffer ikke helt, sier Kilde til Dagbladet.

- Vi har kanskje de tre beste gutta på start i dag. Synd at de ikke får en god runde. Sett med norske øyne skulle gutta hatt en god runde. Men selv må jeg si meg tålelig fornøyd, sier Sejersted til Dagbladet.

Norsk nedtur

Hverken Svindal, som denne onsdagen kjørte sitt nest siste renn før han legger ski og staver på hylla eller Jansrud, med skadet hånd, klarte ikke å melde seg på i kampen om hverken edelt metall eller andre øvrige topplasseringer. I videovinduet under kan du se hvordan han reagerte i målområdet:

SMERTEFULLT: Kjetil Jansrud hadde tydelig vondt i sin skadde hånd etter målgang i Åre. Video: NRK. Vis mer

Heller ikke Aleksander Aamodt Kilde, til tross for en offensiv start, klarte å kjempe om de beste plasseringene.

- Jeg skulle ønske jeg var litt blidere. Det var vanskelig, det var mørkt og veldig utfordrende med tanke på terrenget, oppsummerer Kilde.

- Jeg var kanskje litt for ivrig, og ble kastet litt mye rundt. Det var to-tre ganger jeg var helt ute og sykle. Det var aggressiv snø, men jeg følte det gikk greit. Jeg var på etterskudd hele veien,og da får man kulene litt i trynet. Da er det vanskelig å få det til å gå. Jeg prøvde å være offensiv og gi gass. Det var vinn eller forsvinn, og i dag forsvant det litt.

Samtlige av de norske var langt unna suverene Dominik Paris i Åre. Bak Paris følger Vincent Kriechmayr og John Clarey på henholdsvis 2.- og 3.-plass.

Aamodt Kilde var aggressiv fra start og staket seg offensivt i gang etter å ha startet med startnummer fem. Ved målgang var han imidlertid hele 1.63 bak vinneren Dominik Paris.

Kilde gjorde imidlertid to feil - en ganske tidlig - oppe på toppen av løypen. Dermed var han tidlig på bakskia. I forsøket på å hente seg inn for å holde følge med Paris måtte han ta større sjanser, og nede i henget gjorde han nok en feil som holdt på å koste dyrt. Det var bare så vidt Kilde klarte å holde seg på beina.

Kanonrøret er for øvrig et navn på en del av bakken i Åre. I den tøffe bakken har hele ni av 30 kjørt ut.

Tre av fire utenfor topp ti

Men heller ikke for Svindal gikk det veien. Ved målgang var han 0.92 sekunder bak Paris, og er nummer 16.

- Det er en nedtur for oss norske. Vi er ikke i nærheten, understreker Svindal overfor NRK, men trekker frem Sejersted som et lysglimt.

- Det er yngstemann som leverer, konstaterte han overfor kanalen.

I videovinduet under kan du se Svindals renn. Saken fortsetter under videoen.

LANGT BAK: Aksel Lund Svindal tapte dessverre for mye underveis og havnet for langt bakpå. Video: NRK Vis mer

Kjetil Jansrud tok seg til den skadde hånden rett etter målgang, og fikk ikke mye å juble for da han så opp på resultattavlen han heller. Til tross for grønne tall tidlig, var de blodrøde i målområdet. Han endte 1.18 sekunder bak Paris, og ligger an til å bli nummer 20.

Aamodt Kilde er i skrivende stund nummer 21.