Norsk finaletap mot Danmark i sandhåndball-EM

Bare nesten for gutta.

TAP: Norges landslag i sandhåndball for menn måtte se seg slått 2-0 av Danmark i EM-finalen søndag, men kan glede seg over sin første mesterskapsmedalje.

Foto: Uros Hocevar / EHF / NTB scanpix
TAP: Norges landslag i sandhåndball for menn måtte se seg slått 2-0 av Danmark i EM-finalen søndag, men kan glede seg over sin første mesterskapsmedalje. Foto: Uros Hocevar / EHF / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norges landslag i sandhåndball for menn måtte se seg slått 2-0 av Danmark i EM-finalen søndag, men kan glede seg over sin første mesterskapsmedalje.

Norge imponerte fredag med en knallsterk seier over storfavoritten Kroatia i kvartfinalen og fulgte opp med seier over Russland i semifinalen lørdag. I forsøket på å fullføre verket kom de norske derimot til kort mot Danmark, som dermed ble mester i begge klasser i polske Stare Jablonki.

Danmark vant første omgang 25-18. I den neste hang de norske bedre med og ga danskene skarp konkurranse, men til slutt endte det med dansk jubel etter 19-16.

Chris Inglingstad førte an for Norge i finalen med 12 målpoeng, mens Christian Daviknes hadde 10.

Norges toppscorer i EM-turneringen, Kristoffer Henriksen, måtte stå over finalen etter å ha pådratt seg direkte rødt kort i semifinalen mot Russland.

For det norske kvinnelaget, som reiste til mesterskapet i Polen som tittelforsvarer, endte det med bitter skuffelse da VM-plassen glapp. Det skjedde da Spania vant på dramatisk vis i kampen om 5.-plass.Norge vant første omgang 20-12 og så ut til å være på vei til å kvittere ut den siste VM-billetten, men Spania vant neste omgang 25-24 og deretter "shootout» med 5-4.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer