Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk fjerdeplass uten stjernene på plass

Rune Velta imponerte i Kuusamo.

 FJERDEPLASS:  Rune Velta imponerte med en fjerdeplass under dagens verdenscuprenn i finske Kuusamo. Gregor Schlierenzauer vant rennet.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FJERDEPLASS: Rune Velta imponerte med en fjerdeplass under dagens verdenscuprenn i finske Kuusamo. Gregor Schlierenzauer vant rennet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Rune Velta (24) imponerte med fjerdeplass i fredagens verdenscuprenn i finske Kuusamo. Gregor Schlierenzauer hoppet seg opp fra 15.-plass og vant rennet.

Til tross for at stjernetrioen Anders Bardal, Anders Jacobsen og Tom Hilde er hjemme i Norge og trener, leverte to norske hoppere godt i den finske bakken: Rune Velta og Robert Johansson.

 Johansson, som deltok i sitt andre verdenscuprenn, var den som svevde lengst i den første omgangen. Med 140,5 meter endte han omgangen på 6.-plass og sikret seg med det soleklart en plass i finaleomgangen. Velta hoppet 133 meter og endte omgangen på en meget sterk tredjeplass.

Begge hadde derfor et godt utgangspunkt før finaleomgangen. Velta leverte i samme stil som i det første hoppet og landet sitt andre hopp på 130,5 meter. Det holdt til fjerdeplass, fire poeng bak seirende Schlierenzauer.

Johansson klarte ikke å følge opp det gode førstehoppet i finaleomgangen. Han falt derfor på resultatlisten og endte til slutt på 13.-plass.

- Gratulerer - Gratulerer Rune og Robert. God jobb, tvitret landslagstrener Alexander Stöckl. Han fulgte rennet i Kuusamo via TV-skjermen. Stöckl er sammen med de beste norske hopperne i Vikersund.

Østerrikeren Schlierenzauer vant foran tyske Marinus Kraus og landsmann Thomas Morgenstern. Schlierenzauer tok sin 51. seier i verdenscupen.

Andreas Stjernen og Fredrik Bjerkeengen kom seg ikke til finaleomgangen. Det gjorde heller ikke finske Janne Ahonen eller østerrikeren Wolfgang Loitzl.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media