Norsk fjerdeplass uten stjernene på plass

Rune Velta imponerte i Kuusamo.

FJERDEPLASS:  Rune Velta imponerte med en fjerdeplass under dagens verdenscuprenn i finske Kuusamo. Gregor Schlierenzauer vant rennet.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FJERDEPLASS: Rune Velta imponerte med en fjerdeplass under dagens verdenscuprenn i finske Kuusamo. Gregor Schlierenzauer vant rennet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rune Velta (24) imponerte med fjerdeplass i fredagens verdenscuprenn i finske Kuusamo. Gregor Schlierenzauer hoppet seg opp fra 15.-plass og vant rennet.

Til tross for at stjernetrioen Anders Bardal, Anders Jacobsen og Tom Hilde er hjemme i Norge og trener, leverte to norske hoppere godt i den finske bakken: Rune Velta og Robert Johansson.

 Johansson, som deltok i sitt andre verdenscuprenn, var den som svevde lengst i den første omgangen. Med 140,5 meter endte han omgangen på 6.-plass og sikret seg med det soleklart en plass i finaleomgangen. Velta hoppet 133 meter og endte omgangen på en meget sterk tredjeplass.

Begge hadde derfor et godt utgangspunkt før finaleomgangen. Velta leverte i samme stil som i det første hoppet og landet sitt andre hopp på 130,5 meter. Det holdt til fjerdeplass, fire poeng bak seirende Schlierenzauer.

Johansson klarte ikke å følge opp det gode førstehoppet i finaleomgangen. Han falt derfor på resultatlisten og endte til slutt på 13.-plass.

- Gratulerer - Gratulerer Rune og Robert. God jobb, tvitret landslagstrener Alexander Stöckl. Han fulgte rennet i Kuusamo via TV-skjermen. Stöckl er sammen med de beste norske hopperne i Vikersund.

Østerrikeren Schlierenzauer vant foran tyske Marinus Kraus og landsmann Thomas Morgenstern. Schlierenzauer tok sin 51. seier i verdenscupen.

Andreas Stjernen og Fredrik Bjerkeengen kom seg ikke til finaleomgangen. Det gjorde heller ikke finske Janne Ahonen eller østerrikeren Wolfgang Loitzl.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer