- Norsk fotball er som engelsk 1. divisjon

Mener Vidar Riseth.

(Dagbladet.no): Først storspilte han og headet inn 2-0 mot Valencia. Deretter erklærte Vidar Riseth at det er lettere å spille fotball mot et spansk storlag enn mot lagene i Tippeligaen.

- Det spilles mye mer ball i Champions League, og i perioder har du bedre tid. Norsk fotball har begynt å bli mer lik engelsk 1. divisjon. Det er mye kick and run, hvor tempoet er høyere enn kvaliteten. Norske spillere har god kondis, slår langt, følger etter og presser over hele banen, sier Riseth til Dagbladet.no.

Han understreker at det ikke dermed er lettere å spille Champions League. Men han har en forklaring på hvordan det er mulig å gå fra 1-4 på Åråsen til 2-0 over Valencia på Lerkendal.

- I Champions League bruker vi mer tid på å spille opp bakfra og gjennom ledd. Vi får mer tid og greier å ligge kompakt. Det er derfor vi greier å overraske litt som vi gjør. Jeg følte det samme mot Chelsea også.

Riseth har diskutert temaet på landslagssamlingene, der flere delte hans mening.

- Jeg diskuterte det med Brede (Hangeland), og han hadde akkurat samme oppfatning av den danske superligaen, at tempoet var mye høyere, sier han.

Riseth mener det samme var tilfellet da han spilte for Celtic i Skottland, og da han spilte for Luton på det nest høyeste nivået i England.

- Retningen i norsk fotball går mer og mer i retning av engelsk 1. divisjon. Det er jaging over hele banen, sier han.

HEADET INN 2-0: Vidar Riseth stiger til værs, mens passive Valencia-spillere står og kikker på. Veteranen mener tempoet i norsk fotball er høyere enn ferdighetene. Foto: SCANPIX
HEADET INN 2-0: Vidar Riseth stiger til værs, mens passive Valencia-spillere står og kikker på. Veteranen mener tempoet i norsk fotball er høyere enn ferdighetene. Foto: SCANPIX Vis mer

Slik Rosenborg tidvis gjorde mot Valencia i går. Det gikk tross alt ikke så aller verst...