- Norsk fotball er som engelsk 1. divisjon

Mener Vidar Riseth.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Først storspilte han og headet inn 2-0 mot Valencia. Deretter erklærte Vidar Riseth at det er lettere å spille fotball mot et spansk storlag enn mot lagene i Tippeligaen.

- Det spilles mye mer ball i Champions League, og i perioder har du bedre tid. Norsk fotball har begynt å bli mer lik engelsk 1. divisjon. Det er mye kick and run, hvor tempoet er høyere enn kvaliteten. Norske spillere har god kondis, slår langt, følger etter og presser over hele banen, sier Riseth til Dagbladet.no.

Han understreker at det ikke dermed er lettere å spille Champions League. Men han har en forklaring på hvordan det er mulig å gå fra 1-4 på Åråsen til 2-0 over Valencia på Lerkendal.

- I Champions League bruker vi mer tid på å spille opp bakfra og gjennom ledd. Vi får mer tid og greier å ligge kompakt. Det er derfor vi greier å overraske litt som vi gjør. Jeg følte det samme mot Chelsea også.

Riseth har diskutert temaet på landslagssamlingene, der flere delte hans mening.

- Jeg diskuterte det med Brede (Hangeland), og han hadde akkurat samme oppfatning av den danske superligaen, at tempoet var mye høyere, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer